3. helmi, 2016

Kampanjan aloitus

Demarit aloittivat presidenttivaalikampanjansa tänään. Istuva presidentti, Sauli Niinistö, piti valtiopäivien avauksessa perinteisen puheen, johon demareiden terävin kärki puuttui poikkeuksellisen kärkkäästi. Kyseessä lienee siis Eero Heinäluoman presidenttivaalikampanjan aloitus, muutoin Heinäluoman ja Rinteen yhteistä ulostuloa on vaikea selittää.

 

Niinistö totesi puheessaan, että Euroopan sisäiset sopimukset pakolaisten vastaanottamiseksi ovat tehty aikaan, jolloin kukaan ei kyennyt kuvittelemaan nykyisen kaltaista pakolaisvyöryä. Niinistö kyseenalaisti näiden sopimusten toimivuuden nimenomaan sen takia, että tilanne pakolaisten suhteen on muuttunut radikaalisti. Joka tarkoittaa sitä, että meidän täällä omassa kotimaassamme pitää myös muuttaa asenteitamme. Niinistö sanoi, että "meillä on ongelmia. Viimeisin niistä on hallitsematon maahanmuuttoliike. Teemme pahan virheen, jos kuvittelemme, että se peittyy, kun olemme keksineet tarkkailla toistemme tekemisiä ja kunkin sanavalintoja ihan pilkkuun asti, ja tehdä sitten niistä suurta numeroa ja nimittelyä."

 

Eli suomeksi; koitetaan ratkaista ongelma sen sijaan että haukumme toisiamme ja puutumme jokaikiseen sanaan mitä "vastapuoli" esittää. Jos emme kykene vastaamaan kansainvälisiin sopimuksiin, niin koitetaan kehittää järjestelmä, jolla voimme auttaa juuri niitä, jotka apua kipeimmin tarvitsevat. Kaikkien hätään kun emme me, eikä Eurooppa, kykene millään vastaamaan.

 

Ja mitä tekee SDP? Puuttuu nimenomaan Niinistön sanoihin ja yksityiskohtiin. Ja tekee sen niin puheenjohtaja Antti Rinteen ja tulevan presidenttiehdokkaan (?) Eero Heinäluoman suulla. Eli tekee juuri sitä mitä presidentti toivoo ettei tehtäisi. Kumpikin näistä kavereista tietää ihan täsmälleen, ettemme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kansainvälisten sopimuksien velvoitteita. Aivan kuten Niinistö puheessaan sanoi. Mutta kun silmissä siintään presidentin palli, ei kommenteja juurikaan mietitä.

 

Demarit ovat juuri nyt onnensa huipulla. Gallupit ovat nostaneet puolueen suurimmaksi puolueeksi joten saatan kuvitella kuinka puolueen kova ydin näkee mahdollisuuden esittää omia mielipiteitään ikäänkuin sementoituna totuutena. Valitettavasti vaan Ilta-Sanomien gallup presidentti Sauli Niinistön puheesta osoittaa sen, että kansa on Niinistön kannalla. Tätä kirjoittaessa, lähes seitsemän tuhatta IS:n lukijaa on arvioinut presidentin puheen, ja 93% pitää siitä. Joten jonkinverran Rinteellä ja Heinäluomalla on hommia edessään.