16. helmi, 2016

Ministeri irroittelee

Perhe- ja peruspalveluministeri (?) Juha Rehula (kepu) se vasta irroittelee! Juha ehdottelee kaikenlaisia helpotuksia lainsäädäntöön, jolla viinan myyntiä kontrolloidaan. Kyllä jos nämä ideat menevät läpi, suomalaisten alkoholikäyttäytyminen muuttuu totaalisesti! Sen verran radikaaleja Rehulan ehdotukset ovat.

 

Otetaan muutama esimerkki. Alkojen aukioloaikojen pidentäminen vastaamaan niiden kauppakeskusten aukioloaikoja joissa aika iso osa viinakaupoista toimii. No huh huh...... kirkkaita ja viinejä saisi tämän ehdotuksen mukaan tunnin pidempään kuin nykyään! Jopa yhdeksään asti! Tässähän lähtee ihan lapasesta jo pelkästään asiaa ajatellessa!

 

Ravintoloissa se meno vasta yltyykin ihan mahdottomaksi jos ehdotukset toteutuvat. Miettikääpä nyt; olet kaverisi kanssa baarissa. Tarjoitte toisillenne juomia vuorottain. Nykyisen lainsäädännön mukaan et voi ostaa tiskiltä juoman kuin itsellesi, kaverisi täytyy hakea se omansa. Rehulan ehdotuksen mukaan voit kantaa ihan itse juomat vaikka koko pöytäseuruellesi. Ei hyvää päivää! Tämähän tekee kaikista suomalaisista alkoholisteja! Ja heti. Nyt. (On muuten aika jännää koittaa selittää tätä pykälää ulkomaalaiselle ystävälle..... toim. huom.)

 

 Onneksi Rehula osaa sentään pitää jotkun tolkun tässä vapautushuumassaan. Ensinnäkin viinejä ei suomalaiset kerta kaikkiaan osaa ostaa muiden ruokaostosten ohella normikaupasta. Ei, ne pitää hakea jostain syystä ihan erikoisliikkeestä. Joka sijaitsee samassa rakennuskompleksissa noin 20 metrin päässä.

 

Toinen asia on aikarajat. Olutta ei voi myydä kello 21.00 jälkeen muualla kuin ravintoloissa. Ei vaikka kauppa olisi 24 tuntia auki. Sitä pitää käydä vetämässä huput kaljakeissien päälle ja liimata infolappu tästä rajoituksesta syntyneen möykyn päälle. Mutta onneksi tällä(kin) rajoituksella huolehditaan vain ja ainoastaan meidän normikansalaisten hyvinvoinnista.....

 

En edes aloita kirjoittamista (tällä kertaa) erikoisoluita ja -viinejä valmistavista pienpanimoista ja kotitarhoista ja heidän ongelmista Suomen naurettavan alkoholilainsäädännön kanssa. Tulisin vain aivan liian vihaiseksi. Sehän aiheuttaisi aivan liian paljon alkoholihaittoja jos nuo edellä mainitut yritykset saisivat toimia niinkuin normaalit yritykset toimivat. Ei, heidän myyntiä ja muita jakelukanavia täytyy valvoa ja rajoittaa. Koska meistä pidetään niin hyvää huolta. Emmekä mitenkään selviäisi siitä shokista, jos nämä pienyritykset saisivat vapaasti myydä tuotteitaan suoraan kuluttajalle.

 

Kaiken tämän tohinan keskellä kansa tilailee puolilaittomasti oluita ja viinejä ulkomailta toimitettuna suoraan kotiovelle tai hakee pakettiautolasteja alkoholia Virosta. Joka ei voi olla veroteknisesti ja/tai valvontapoliittisesti ideaaliratkaisu. Eihän.....?