5. maalis, 2016

Mestaruussarja

Sm -liiga, tai Liiga, niinkuin jääkiekon mestaruussarjaa nykyään kutsutaan, on kääntymässä ratkaiseviin peleihin. Aivan hetken päästä yksittäisellä ottelulla onkin yllättäen mahdottoman suuri vaikutus. Onneksi. Sillä kyllähän näitä täysin merkityksettömiä pelejä onkin pelailtu aivan riittämiin. Samalla toivottavasti loppuvat ne väsyneen runkosarjavoiton jälkeen nämä Facebookissa julkaistavat 'kiitos se-ja-se-seura'. Sillä kun ei ole mitään merkitystä eikä ketään kiinnosta. Oikeasti. Suurta yleisöä ei kiinnosta edes se, että kuka johtaa/voittaa runkosarjan.

Niinkuin sanottu, nyt oikeat pelit ovat lähellä. Ensin toki pelataan jostain käsittömästä syystä säälipleijarit, joihin veikkaan yltävän tällä erää TPS, Pelicans, Kalpa ja Sport. Tyrkyllä ovat toki vielä Ässät ja Kookoo. HPK on jo liian kaukana. Mutta mennään siis edellä mainituilla.

Ensimmäinen 'villi kortti' kierros on siis TPS-Sport ja Pelicans- Kalpa. Näistä ottelupareista jatkoon menee TPS ja Kalpa. Olen ennustaja.

Seuraava kierros tulee olemaan kuuden ensimmäisen joukkueen melko sementoidun sijajärjestyksen mukaan  HIFK-Kalpa, Kärpät-TPS, Tappara-Lukko ja JYP-Saipa.

Ja sitten sitä kikaillaan eteenpäin niin, että finaalissa vastakkain ovat HIFK ja Kärpät. En jaksa rakennella pudotuspelikaaviota, että onko tuo yleensä mahdollista, mutta jos perusteena pidetään ihan joukkueiden tasoa, tuo on finaalipari. Nuo kaksi joukkuetta ovat  parhaat joukkueet Liigassa. Helposti. Uskokaa minua.

Finaalissa HIFK vie pytyn. Ei suinkaan siksi, että haluaisin, vaan siksi, että joukkue on tällä erää parhaiten rakennettu ja parhaiten valmennettu ryhmä Liigassa. Ja paras voittaa lopulta aina. Vaikka toinen olisikin 'puolen Suomen joukkue'. Se kun ei vaan riitä.