10. maalis, 2016

Väärin alennettu!

Tänään on Helsingissä osoitettu mieltä siitä, kuinka vaikeaa nykypäivänä on olla opiskelija. Rahaa ei, etuja leikataan ja lainaakin pitäisi ottaa. Ihan niinkuin aikoinaan kun minä opiskelin. Kuinka tässä pärjätään kun kukaan ei pidä meistä huolta?

Ja kun joku yrittää auttaa, se ei ole oikein yritetty. Suomen Lähikauppa, eli Valintatalot ja Siwat, antavat opiskelijoille päivittäistavaroista 5% ja kulutustavaroista 15% alennuksen. Mutta kun joistain muista kaupoista saa tuotteet edullisemmin, niin eihän tämä alennus ole mistään kotoisin. Haisee pahasti markkinointikikalta tms. jne. osv. Ihan hanurista moinen alennus. Kun siihen autoonkin menee niin paljon rahaa.

Siis ihan oikeasti. Ymmärrän sen, jos joku opiskelija ihan oikeasti taistelee sen kanssa, että riittääkö ruoka vai ei. Mutta se, että kun liike-elämä ojentaa kätensä auttaaseen opiskelijoita ahdingossa, nämä kermaperseet vinkuvat ettei käsi tule riittävän pitkälle. Vaikka ruokaa on alennettu, kallista on silti. No niinhän se on, mutta ihabn yhtä kallista, tai jopa kalliimpaa, se on kaikille muillekin.

Samaan aikaan toisaalla. Radiossa haastetateltu opiskelijaneitonen oli pahoillaan siitä, ettei voi käydä ulkona syömässä tai bilettämässä kuin korkeintaa kerran viikossa kun kaikki rahat menevät ruokaan ja asuntoon. Siis kerran viikossa?!? Kyllä tätäkin valtiovallan pitäisi selkeästi rahoittaa enemmän...... Tai tarjota ainakin safkat.

Opiskelijat ovat vain yksi erityisryhmä. Heidän asioita ajetaan kuitenkin ehkä ponnekkaimmin. Ja siksi näiden tyyppien pitää päästä syömään ulkona ja/tai bilettämään useammin kuin kerran viikossa. Ja saada alennuksia ruokakaupoista. Riittäviä sellaisia. Kaiken lisäksi valtion pitää jakaa ilmaista rahaa kaikille opiskelijoille niin paljon kuin kukin haluaa. Muutenhan saattaa tulla itku.

Opiskelijoiden lisäksi vastaavia erityisryhmiä löytyy mm. työttömistä ja eläkeläisistä. Näistä eläkeläiset ovat se porukka, joista kaikki makaa Portugalin rannoilla veroparatiisissa ja työttömät niitä luusereita, joita ei edes tarvitse auttaa. Sillä tulevaisuus on opiskelijoissa ja siinä, että he pääsevät riittävän usein tapaamaan toisiaan baarissa.   Sillä "onhan se mukavaa että tälläinen alennus on annettu, mutta kyllähän ruokaa saa halvemmalla muista kaupoista."  Joten taidan lähteä osoittamaan mieltäni tästäkin asiasta.