21. maalis, 2016

Uutiskatsaus

Katsotaanpa hieman minkälaisia uutisia sitä tänään on pyörinyt uutispalvelimissa. Kommenttien kera. Tietysti.

 

Rasismin vastainen viikko

Viikko alkaa tänään, mutta Perussuomalaisten eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki polkaisi omalta osaltaan sen käyntiin jo eilen sunnuntaina ihmettelemällä miksi maahanmuuttojataustaiset lapset kiertävät trolleina. Kiemunkin kyseli, että onko Allahillakin joku juhlapäivä ja ehdotti mamulapsille virpomisen palkinnoksi pekonia. Hyvä Terhi! Sitä on sitten taas vedetty kurapirkkaa useampi tölkki ja laadittu sen jälkeen "hauska" päivitys. Toivottavasti osaat edes hävetä.

 

Ja homma jatkui aamulla Ylen aamutelevisiossa, kun paikalla oli tummaihoinen Valtteri Saarinen, 11 v. kertoilemassa kokemuksistaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Toivottavasti esimerkiksi se bussikuski, joka ajeli bussillaan pysäkin ohi Valtterin seistessä siinä ja vilkutteli mennessään, on ylpeä toiminnastaan.

 

Blues konkurssiin

Vihdoinkin. Seura on korissut hengityslaitteessa jo aivan liian pitkään. Onneksi nyt tuli joku, joka nappasi töpselin irti. Imagotappio Liigalle kyllä, mutta kilpailukelvottoman organisaation roikuttaminen väkisin mukana, on ollut vieläkin suurempi tappio.

 

Pakenevat yritykset

Sekä Fiskars että Nanso ilmoittivat lopettavansa tehtaansa Suomessa. Fiskarsin osalta tämä tarkoittaa sitä, että leikkavien puutarhakalusteiden (?) valmistus loppuu Billnäsissä ja siirtyy Puolaan. Nanso puolestaan lopettaa sukkahousujen valmistamisen Torniossa. Ilmoitan täten, että tulen ostamaan sukkahousuni tulevaisuudessa aivan joltain muulta valmistajalta kuin Nansolta. Enkä osta yhtään Fiskarsin kirvestä! Tämä on lupaus!

 

Burger King kasvattaa markkinaosuuttaan

Eikä ihme. McDonalds on niin nähty ja Hesburger mauton. Parhaat tuotteet myyvät aina.

 

Liigan play offsit

Piti tulla kiihkeät pleijarit. Piti tulla taistelua, vääntöä ja huipputunnetta. Ja mitä tuli? Turhautunutta kovistelua hyvin usein vihellyksien jälkeen, itkua tuomareista lehdistötilaisuuksissa ja aivan liian selkeitä ottelupareja.

 

Otetaan esimerkiksi TPS. Hieno ryöstö ensimmäisessä ottelussa Oulussa. Toisessa kuonoon kunnolla, rähinä ottelun loppuhetkillä ja valmentajan valitusta tuomaritoiminnasta/vastustajan valmentajan vaikutuksesta tuomarointiin. Säälittävää.

 

HIFK on puolestaan aivan liian ylivoimainen Pelicansia vastaan, Saipa taasen konttaa yllättäen JYPiä vastaan. Ja otteluiden aikataulut ihmetyttävät. Ensin pelataan kaksi peliä viikonloppuna, jolloin hallien kaljahanat suhisevat luonnollisesti enemmän kuin arkikierroksella. Sitten huilataan pari päivää ennenkuin päästään taas laatikkoon. Tässä kohdin mallia olisi voitu ottaa KHL:stä, jossa pleijareita pelataan joka toinen päivä. Tasainen kaikille joukkueille, kaikki tietäisivät pelipäivät ja pitkässä juoksussa niitä viikonlopun kaljavetoisia pelejä osuisi joka joukkueelle.

 

Päätän raporttini tältä erää tähän. Takaisin Pasilaan.