13. touko, 2016

Viranomaisia

Kuten aiemmin todettu, blogi tulee keskittymään entistä enemmän elämääni Kroatiassa. Ja siihen liittyviin kommervenkkeihin. Tai ihan vaan sattumuksiin.

Ensimmäinen niistä sattui poliisilaitoksella. Olin siinä uskossa, että ulkomaalaisen, joka muuttaa Kroatiaan, pitää ilmoittautua poliisille 24 tunnin sisään siitä, kun muutto on tapahtunut. Niinpä olin tunnollisena poikana passi kädessä kiltisti keskiviikkoaamuna paikallisella poliisilaitoksella täyttämässä tätä maahantulovaatimusta.  Paitsi, että kaikki katsoivat minua tyyliin, että mitä helvettiä sä täällä oikein teet? Koskaan aiemmin meille ole käynyt mitään tämmöistä......

Passi ei ollut tarpeeksi. Mutta eipä kukaan ollut huolissaan mistään 24 tunnin säännöstä, pikemminkin päinvastoin. Minulla on kuulemma aikaa peräti kolme kuukautta. Passin lisäksi vaaditaan todistus tuloista, tietysti kroaatiksi, ja vuokrasopimus. See you after you have all these. Ja jos oikein ymmärsin, saan sillon myös kroatialaisen henkilötunnuksen, jota tarvitsen mm. paikallisessa pankissa tilin avaamiseen.

Huomenna on perjantai. Tuskin jaksan mennä paikalliseen Kelaan vaikka niin olin suunnitellut. Taidan jättää sen siis maanantaille. Onhan tässä aikaa...... Hidasta elämää.

Ja koska huomenna on perjantai, meidän iltalenkki Rockyn kanssa tulee saamaan uuden reitin. Tähän asti olemme kävelleet ihan vaan tuohon lähimmälle baarille ja istuneet sen terassilla. "Tähän asti" tarkoittaa tässä konteksissä siis keskiviikko- ja torstai-iltaa. Mutta huomenna, viikonlopun kunniaksi, marssimme ihan rantaan asti. Eli yhden korttelin pidemälle. Mutta siitä sitten myöhemmin.

Huomenna olisi tarkoitus kirjoittaa siitä, minkälaisessa ympäristössä sitä asutaan. Samalla tulen kertomaan (mahdollisille) tuleville vierailleni, että minkälaiseen ympäristöön he ovat tulossa.Ettei sitten ole mitään odotuksia mistään lomaparatiisista.