19. touko, 2016

Suihku

Ja juuri kun eilen olin ehtinyt avata teille elämääni, tämä päivä oli täysin erilainen. Tai no, samat elementit, mutta hieman eri järjestyksessä. Kaikki muutokset johtuivat sähkökatkosta.

Minulle oli kerrottu, että katkoja sähkössä saattaa esiintyä. Yleensä ne ovat satunnaisia ja kestävät vain hetken. No, tänään maailma pimeni melko tarkkaan kello kahdekselta valaistuakseen jälleen klo 13.00. Eli viiden tunnin katko. En tiedä oliko aiheesta ilmoitettu etukäteen, ainakaan minä en ole moista huomannut. Tosin, tämän päivän katkoksen jälkeen, meidän hoodeilla ajeli rakennusmiesten auto eestaas kertoillen jotain juttuja ämyreillään. En ihan ymmärtänyt (vielä), että mitä asiaa herroilla mahtoi olla. Kenties huomenna on taas sähköt/vesi/joku muu poikki. Tai jotain muuta. Ei voi tietää. Sen näkee sitten huomenna. Ei jaksa stressata.

Eniten otti päähän se, että olin suunnitellut aamusuihkua hämmentävässä suihkukaapissani. Olen toki käynyt suihkussa aiemminkin, mutten ole käyttänyt suihkun kaikki ominaisuuksia. Nyt ajettelin tutustua niihin. Kaapin ohjainpaneelin kuva löytyy tuosta ohesta. Jos zoomailette sitä tarkkaan, huomaatte että suihkussa on omat valot, tuuletin, radio ja puhelin! Kuka ihme tarvitsee puhelinta suihkussa?

Mutta koska suihku(kin), kaiken muun lisäksi toimii sähköllä, kaapin testiajo piti siirtää siihen kun sähköt palautuvat. Mutta nyt se on suoritettu! Ja täytyy todeta että kokemus oli lievästi pettymys.

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi suihkussa on suuttimia aivan joka puolella. Seinissä on kolme erityyppistä, katossa kahta eri lajia, kaksi käsisuihkua etc. Odotin siis jotain täysin ylimaalista WHOOOSS -kokemusta.  Mutta ei. Vettä sai tulemaan vuoron perään jokaisesta lähteestä muttei yhtäaikaa kaikista, ei mitään hieronta tms. ominaisuuksia. Niinpä seisoin valaistussa suihkukaapissa paikallista radiota kuunnellen. Eikä kukaan edes soittanut!

Yksi varoituksen sana mahdollisille miespuolisille vierailleni. Naisten anatomiasta en tiedä tarpeeksi varoitellakseni. Mutta kun väännätte säätimestä seinän suuttimet päälle, kannattaa kääntyä jotenkin niin, ettei ole ihan suoraan "tarjolla" kun vettä alkaa tulla. Sitä tulee nimittän aika paineella ja jos/kun suihku osuu kunnolla, se tekee höpöä. Ja tämä elämys mun piti kokea kahdesti ennenkuin uskoin, että se suihku herkkään paikkaan sattuu joka kerta ihan samalla tavalla. 

Ja lopuksi perinteinen säätiedotus. Lämpöä 19 astetta, pilviä taivaalla, mutta auringon paistaessa on täysin riittävän lämmin. Illaksi on voimassa oranssi varoitus ukkosesta. Älkää kysykö mitä se tarkoittaa.