20. touko, 2016

Kiitoksia!

En ole juurikaan kirjoitellut kahta blogia päivässä, mutta nyt on sen verran hienoja uutisia, että on ihan pakko joustaa.

Saan viikoittain tilastot siitä, kuinka monta ihmistä sivustollani on sinä viikkona käynyt. Valitettavasti tämä palveluntarjoaja ei kykene, ainakaan vielä, toimittamaan päivittäisiä kävijämääriä, mutta onneksi edes viikkotasolla kykenevät joitain lukuja kertomaan. Koska onhan se mukava seurata, lukeeko näitä jorinoita kukaan. Vaikka kirjoitankin lähinnä itseni takia ja siksi, että jollakin kierolla tavalla pidän tästä touhusta

No, tänään tuli tilastot menneestä viikosta. Ja samalla ilmoitus siitä, että kävijämääräni on noussut toiseksi eniten kaikkien asiakkaiden sivustojen joukossa! Minulla ei siis välttämättä ole toiseksi eniten lukijoita, mutta kasvuni on ollut toiseksi suurinta. Stubbia jälleen kerran mukaillen,  että huh huh siitä!  Pitäisikö tässä ihan oikeasti alkaa miettiä edes vähäsen mitä sitä tulee kirjoiteltua.....? Vaan ei, kivaahan se on, että ihmiset jaksavat lukea näitä juttuja. Vaikken suinkaan ole ensimmäinen, tuskinpa edes viimeinen, Suomen jättänyt eläkeläinen.

Silkasta siitä riemusta, että niinkin moni lukee tarinoitani, uudistan kutsuni. Minun luokseni saa tulla kylään. Saa tuoda jopa kavereita mukanaan. Että ihan vaan tervetuloa. Asun kuitenkin noin 120 neliön kämpässä, jossa on kaksi täysin ylimääräistä makkaria omine parvekkeineen. Eli kyllä tänne mahtuu. Eikä sillä, olemmeko lapsuuskavereita tai tavanneet vasta myöhemmin, ole juurikaan merkitystä. Jos olet näille sivuille eksynyt, ja vieläpä lueskellut niitä usemmain kuin kerran, meillä lienee jotain yhteistä.

En tarjoa täyttä ylläpitoä enkä viiden tähden majoitusta. En tarjoa hotellia, majataloa enkä edes matkustajakotia. Sen sijaan tarjoan perussängyt yhden suomalaisen kotona. Tarjoan WC:t, suihkut ja kenties aamukahvit. Siis jos saan jossain välissä kahvinkeittimen.  Jos en, niin sitten ne juodaan tuolla meidän rannassa. Lisäksi tarjontaan kuuluu paikkallisoppaan palvelut sisältäen noudon lentokentältä. Ja ihan törkeän paljon ihan törkeän huonoa huumoria.

Opaspalvelut tietysti paranevat sitä mukaan mitä pidempään täällä asun. Juuri tällä hetkellä osaisin opastaa vieraitani lähikyliin, kauppoihin ja meidän kylän rantaterasseille. Mutta jossain välissä lupaan tutustua Splitiin ja lähisaariin, jonka jälkeen palvelun laatu ja kattavuus alkaa olla jo ihan eri tasolla. Kenties jossain välissä voin toimia jopa tulkkina, vaikkakin englannilla pärjää täällä sangen helposti. (Älkää nyt tuota tulkkijuttua vaan ottako tosissanne, eihän tätä kieltä opi kukaan eikä koskaan.)

Ai niin. Lupaan myös yksityisyyden. En roiku vieraitteni hihassa jos ja kun haluatte mennä omia reittejänne. Meillä kahdella vanhalla miehellä, Rockylla ja minulla, on kyllä oma päivärytmimme, jonka mukaan elellä.

Lopuksi marssijärjestyksestä. Jota ei ole. Eli jos joku ilmoittaa halunsa tulla, niin tervetuloa ellei kukaan muu ei ole sitä ennen tehnyt "varausta". Paitsi jos joku omista lapsista on tulossa. Hups, kuinka järjestys juuri muuttuikin. Joku väistyy, etkä varmaan arvaa kuka.

Mutta siis, kiitos vielä kerran mielenkiinnostanne. Toivottavasti nämä tarinani kiinnostavat myös jatkossa. Koitan kirjoitella niistä pienistä sattumuksista ja kommervenkistä, joita täällä vieraassa maassa, ah niin kaukana kotoa, eteen pompsahtavat. Onhan se joka tapauksessa mukavampi kirjoittaa kun tietää että joku lukee. Joskus jopa tykkää.

Jos haluat kertoa mistä haluaisit minun kirjoittavan tai jos sinulla on jotain muuta asiaa, viestin saat parhaiten perille joko näiltä sivuilta löytyvän palautelomakkeen avulla tai sitten ihan vaan mailaamalla osoitteeseen jarih@jarih.fi. Jälkimmäistä kannattaa käyttää varsinkin silloin, jos ei halua muiden näkevän viestiä. Se kun pamahtaa kaikkien näkyville samantein, enkä aina ehdi siivoamaan näkymää. 

Peeäs ja kiitos välittömästä palautteesta. "Haku kentältä" tuossa yllä olevassa tekstissä tarkoittaa siis hakua Splitin lentokentältä, ei missään nimessä täysin määrittelemättömältä kentältä jostain Euroopassa.