22. touko, 2016

Lentokoneet

Jatketaan kuvituskuvalla. Fiksuimmat lienevät jo ymmärtäneet, ettei oheinen kuva esitä lentokonetta vaan tuolla kaduilla eteentullutta "autoa". Tuo vehje on suurinpiirtein samanmittainen kuin Smart for Two, paitsi, että tuossa on takapenkki ja jonkinkokoinen tavaratila. Lienee vielä rekisteröity vähintään viidelle..... Sangen hilpeä laite noin livenä.

Ja sitten säähän. 25 astetta, aamulla totaalisen tyyntä, nyt sentään pikkaisen puhaltelee. Tänään on kuitenkin ensimmäinen päivä, jolloin on ollut pakko käyttää ilmastointia. Huomisen sää on muutoin samanlainen, mutta keltainen varoitus ukkosesta iltapäiväksi. Mitä se sitten taas tarkoittaakaan....

Kävin muuten tänään ihan oikeassa lihakaupassa. Siis kaupassa missä lihat ovat tiskissä, jauheliha jauhetaan paikanpäällä ja sinua palvelevat valkotakkiset, lihamestarin hatulla varustetut miehet. Jotka eivät tässä kaupassa puhuneet sen enempää englantia kuin saksaakaan. Siinä sitten kimpassa opeteltiin, että mitä dva, dvadeset tai dvjesto pedeset on englanniksi tai saksaksi. Ja kaikilla oli hauskaa. Lopulta sain ostetuksi jauhelihaa, jota lihakaupan setä lappasi paperille ja kyseli katseellaan aina välillä että joko riittää. Ihan turha siinä oli siis mitään dvjesto pedesettejä tarjoilla. Jauhelihaa tuli lopulta ostetuksi 380 grammaa. Se maksoi 19 kunaa. Eli 2,5 euroa.

Mutta noista lentokoneista. Kuten olen kirjoittanut, asun semmoiset 15 kilometriä Splitin kansainvälisestä lentokentästä. Joka tarkoittaa sitä, että näen lentokoneita päivittäin. Jopa niin paljon, että kun ennen tänne muuttoa tutustuin Kastel Stariin erilaisissa turistisivustoilla, niin jollain niistä kokemuksistaan kirjoitti joku tuohtunut amerikkalaisturisti. Hän oli vuokrannut Kastel Starista huvilan yksityisellä uima-altaalla ja loma oli mennyt muuten hienosti, paitsi että jatkuva (?) lentoliikenne oli ollut aivan kauheaa. Hän ei enää ikinä, ei koskaan, kuuna päivänä voisi ajatella tulevansa uudestaan tänne. Häntä ei siis häirinnyt liikenteen tööttäykset, ei haukkuvat koirat eikä muut elämän äänet. Häntä häritsi lentoliikenne. Kyllä nämä jenkit ovat joskus aika hassuja. 

No, aamulla kun kävimme Rockyn kanssa kahvireisulla rannalla, pidin kameran kuvausvalmiina koko retken. Olisin halunnut kuvata edes yhden koneen. Mutta ei. Aamulla nousi tasan yksi kone aikavälillä 09.00-10.30. Ja sekin oli Finnairin kone, joka näytti olevan matkalla illaksi kotiin. Ja minä missasin senkin....

No joo, kyllähän niitä koneita nousee ja laskee, mutta en nyt kutsuisi liikennettä "jatkuvaksi". Lisäksi siihen näyttäisi vaikuttavan selkeästi tuulen suunta, sillä tietyllä tuulella (?) koneita näkyy enemmän ja lähempänä. Veikkaisin, että niitä lentelee vähän samalla tavalla kuin Vantaalla lentokentän läheisyydessä. Paitsi että Splitin kenttä on selkeästi Vantaata pienempi.

Päivä on siis ollut taas melko tavanomainen. Sitä ei häirinnyt kuin yhden, ystäväkseni luulemani, ihmisen käytös Suomessa. Tai ei edes käytös, mutta siihen liittyvät vastaukset.  Mutta kenties olen taas vaan käsittänyt jotain väärin.Mistä näistä aina tietää.