25. touko, 2016

Uutisia

Vai onko se uutinen, ettei uutisia ole? Suomessa Microsoft kuuluu pukkaavan taas aikamoisen määrän ihmisiä pihalle, hallitus istuu ja miettii mitä tehdä Talvivaaran kanssa, mutta täällä minun omassa pikku kuplassani ei tapahdu mitään. Tai no, katsotaanpa, jos sitä nyt jotain saataisiin kasaan tällekin päivälle.

Eilen oli siis sadepäivä. Tänään ei ole. Tosin tänäänkään lämpöä ei ole kuin 21 astetta, mutta kun aurinko paistaa suoraan ylhäältä pilvettömältä taivaalta eikä juurikaan tuule, niin kyllähän siinä hiki tuli kun Rockyn kanssa löntysteltiin aamukahville rannalle. Tai sitten olemme vain vanhoja läskejä. Pistän muuten tuohon viereen diagrammin siitä, minkälainen keli täällä noin keskimäärin on. Voitte sitten vertailla sitä oman paikkakuntanne vastaavaan.

Rocky oppi tänään kroatialaista ihmisverbaliikkaa. Se oppi, että koirat sanovat paikallisten lapsien mukaan vuh vuh, eivät siis hau hau. Tämä tuli todistetuksia kun kaksi vaunuja työntävää äitiä ja yksi mummo aloittivat lastensa (ja lastenlastensa?) kanssa lepertelyn Roksulle. Lapselta kysyttiin jotain, ja kun hän vastasi vuh vuh, kaikki olivat kauhean iloisia. Rockya myöten. Tästä siis päättelimme, että koirat sanovat vuh vuh. Olkoon asia siis niin.

Itse höpisin eilen illalla pitkään ja hartaasti sangen miellyttäviä ja hauskoja juttuja ATK:n välityksellä Suomeen. Joten jotain hyötyä tästä blogistin urasta siis on. Tai vaihtoehtoisesti tyhmistä harrastuksista. Mutta ATK:ssa pysyäkseni;

Alkaa mennä hermot hiljalleen tähän koneeseeni. Nettiyhteyksien pitäisi olla (väliaikaisesti) kunnossa, sillä vierailen naapureiden wifi -verkoissa. Ihan luvalla muuten. Mutta kone jumittaa ja tökkii. Ajattelin jossain välissä käyttäväni tätä läppäriä television korvikkeena, mutta eipä tule onnistumaan. Tein huvikseni nopeustestin ensin läppärillä, ja sain maksiminopeudeksi 3.98 Mbit. Sitten tein saman testin samassa wifi -verkossa, mutta kännykkäpuolella, ja tulos oli 9,78 Mbit. Jos joku osaa selittää tuon, niin saa selittää. Kansantajuisesti sitten, kiitos.

Josta tuli mieleen, että paikallinen internet -tarjoaja ei ole vieläkään soitellut. Lienee siis parasta, että lopetan odottelun ja soitan ihan itse heille. Siitäs saavat! Niitä kuulemma jänskättää soittaa ulkomaalaiselle kun joutuvat puhumaan enkkua, mutta jos/kun minä soitan, sittenhän niiden on pakko. Hah! Olisi mukava jos niillä olisi mahdolliset tarvittavat paperit valmiina kun tasan viikon päästä suuntaan Splitiin. Jossa niiden toimisto käsittääkseni sijaitsee. Mutta tästä vierailusta sitten myöhemmin. Veikkaan, että paljon ja pitkään.

Kyllähän tuota juttua näemmä kertyi taas vaikkei mitään ole tapahtunut. Kello on tätä kirjoittaessani about 12 paikallista ja suunnitelmissa on kohta syödä. Kävin nimittäin tänään ehkä noin 4 neliön kaupassa johon oli ahdettu kaksi kylmäkaappia, lihatiski ja kassa. Ostin kaksi kanankoipea, niitä samoja koipi-reisi-koipi-zydeemejän joita saa Suomestakin. Nämä kaksi maksoivat 13 kunaa, eli noin 1,70 euroa. Ja olivat irtokappaleita, eivät siis siinä ärsyttävässä muovipöntössä kuten Suomessa, joka rikkoi aina muovikassin.

Ruokailun jälkeen on tietty pakko vetää päikkärit. Lyhyt lenkki Roksun kanssa ja ihan vaan hengaillua. Hengailu voi sisältää lukemista, telkkarin katselua (siis puhelimella), tiskausta tai siivoamista (yeah right!). Kunhan tuo lämpötila pikkaisen laskee, ajattelimme lönkötellä Rockyn kanssa sitten iltapissalenkillä rantaan ja kenties istuskella pikkasen terdellä. Ja ihan illan lopuksi en panisi pahakseni yhtään samankaltaista löpinää somessa kuin eilen....... (Hah! Olipa onneton tuo vika lause!)