28. touko, 2016

ATK

Olen Suomessa ollut lätkäjätkä. Olen touhunnut kiekon parissa aina eri toimistoista valmentajaksi asti, ja kaikkea siltä väliltä. On ollut kausikorttia melkein 10 vuotta, televisiosta on katsottu kaikki mahdollinen kiekko, on kysymyksessä ollut sitten MM -kisat, NHL, KHL, SHL tai ihan mikä tahansa HL. Jopa kotimainen Liiga on kelvannut. Nettioperaattori on valittu sillä perusteella, että onko heidän välityksellä ollut mahdollista nähdä tätä tai tuota liigaa. Touhussa ei ole ollut mukana järjen hiventäkään, ei ainakaan taloudelliselta kannalta asiaa katsottuna.

Täällä tuo jääkiekkotarjonta on hieman suppeampi kuin Suomessa. Niinpä pitää kehittää korvaavia oheistoimintoja. Koska nämä kroaatit ovat jalkapallokansaa, niin aloitetaan korvaavan seuraamisen opiskelu sitten jalkapallokatsomossa. Ja aloitetaan se varovoisesti paikalliselta jalkapallo"stadionilta", jossa paikallinen HNK Val kohtaa HNK Primoracin tänään lauantaina klo 17.30. Mikä on joukkueiden sijoitus sarjassa tai mikä sarjatilanne noin ylensäkin on, niin älkää kysykö.  Se ei ole tässä tärkeää, tärkeää on menettää paikallinen jalkapallokatsomoneitsyys. Josta varmaankin tulee raportti sitten myöhemmin. Toivon, ettei täällä tarvitse tapella ennen/jälkeen peliä, niinkuin siellä Suomessa kuulemma on tapana. Ainakin jos kentällä esiintyy se punainen joukkue Helsingistä. No mikä se nimi nyt oli....... Ensi kaudella on tarkoitus laajentaa tämä katsomokokemus sitten Splitiin Hajduk Splitin otteluihin, joka on valikoitunut paikalliseksi suosikkiseuraksi kuten aiemmin raportoitu. 

Sen verran täytyy vielä roikottaa tuota jääkiekkoa mukana, että ensi talvena on aivan pakko pakata Rocky autoon ja ajella vajaa 400 kilometriä Zagrebiin katsomaan KHL -ottelua MedvecakZagreb - Jokerit. Saattaa olla, että voipi joutua ajelemaan parikin kertaa..... Kunhan KHL vaan saisi otteluohjelmansa julki. Samalla voisi sitten tutkailla pääkaupunkia hieman tarkemmin.

Uutisia ATK -osastolta. Vuokranantaja ilmoitti eilen illalla, että nyt minulle on tehty ATK -sopimus, joka pitää sisällään niin puhelin-, netti- kuin televisioliittymän. Jännää tuossa diilissä on se, ettei kukaan, en minä enkä vuokranantaja, tiedä sitä, että mitä kanavia tuohon tv -liittymään kuuluu. Tietoa ei kuulemma löydy edes palvelutarjoajan sivuilta. Mitään suuria extrapaketteja en halunnut, joten tuskinpa minulla mitään kauheaa kanavanippua televisiossa pyörii, mutta kun näkyisi nyt edes peruskanavat. Nekään kun eivät juuri tällä hetkellä näy. Sen tiedän, että netin nopeuden on luvattu olevan max. 50 Mbit ja min. 30 Mbit. Tiedän myös sen, että avaamiseen menee 21-28 päivää. Toivon todella, ettei kyseessä ole paikallinen Elisa noiden lupausten pitämisen ja/tai toimivuuden suhteen. 

Tuo edellä oleva tarkoittaa siis sitä, että minulla vaihtuu puhelinnumero joskus kesäkuun loppupuolella. Se tuskin vaikuttaa muuhun kuin WhatsAppin käyttöön, koska aika vähissä puhelut noin muuten ovat olleet. Joku keittöremonttitarjoaja soitti kyllä ja kyseli, että milloin sitä oltaisiin kotona jos hän tulisi tekemään arvion uudesta keittiöstä. Että sopisiko vaikkapa ensi keskiviikkona. Kysyin että millä sitä ollaan tulossa, että jos autolla, niin kannattaa lähteä aika pikaisesti. Kun tuota matkaa on kuitenkin jonkinverran. Ei se sitten ollutkaan tulossa. Raukka.

Uuden numeron ilmoitan luonnoliisesti heti kun sen tiedän.

Toimitusaika aiheuttaa sen, että missaan jalkapallon EM -kisojen ensimmäisen viikon. Ainakin kotitelkkarista. Mutta eiköhän sitä kuvaa löydy kaikista baareista. Ainakin 12.06. jolloin Kroatia aloittaa kisat ottelulla Turkkia vastaan. Sen ottelun tulen toki luonnollisesti seuraamaan baarissa, vaikka kanavat jostain kumman syystä olisivatkin kotona jo auki. 

Koska kaikkia kiinnostaa aina hinnat, tuo paketti maksaa minulle 280 kunaa kuukaudessa. Eli 38 euroa. Puheluita rajoittamattomasti, nettiä rajoittamattomasti ja kanavia.....no,  jonkun verran. Joten melko samoissa mennään tällä sektorilla kuin siellä Suomessa.

Säätiedotus lauantaipäivälle. Lämpöä juuri nyt 26 astetta, iltaan mennessä odotettavissa 29 astetta. Huomenna sunnuntaina sama. Ja huomenna myös lisää tarinaa.