5. kesä, 2016

Sosiaalisuutta

Olen jossain vaiheessa kirjoittanut tästä meidän kylän yli lentävistä lentokoneista jotka ovat matkalla tuonne Splitin lentokentälle/kentältä. Nyt onnistuin vihdoin saamaan kuvan yhdestä sellaisesta. Eli kyllähän ne aika läheltä menevät ja pitävät jonkin verran ääntäkin, mutta kuten todettu, siihen tottuu. En enää oikeastaan edes huomaa nousevia enkä laskevia. Kuvankin otin kun kohdalle sattui.

Olen saanut palautetta, että hintataso täällä kiinnostaa. Minä puolestani olen ajatellut etten kauheasti viitsi/halua siitä kirjoittaa, jotenkin tuntuu, että homma menee ihan vaan ihmettelyksi. Ja alkaa kuullostaa elvistelyltä.  Mutta jos kerran kiinnostaa, niin menkööt. Kauppareissu tänään; pihvitomaatteja, sipulia, isoja perunoita, mausteita, kaksi litraa olutta, kaksi scweinsnitcheliä, puoli kiloa juustoa ja Rockylle ruokaa (Pedigren) kahdeksi päiväksi. Yhteissumma 79 kunaa eli  10,50 euroa. Eli kyllähän tuommoiset peruskamojen hankkiminen on edullista, mutta ei tämä maa oikeasti ole ihan sellainen "mikään-ei-maksa-mitään" -maa. Kyllä täälläkin rahansa saa haaskatuksi jos ei yhtään mieti.

Ja säästä. Kuten sanottu, olen asunut täällä nyt vajaan kuukauden. Ja sää on ollut oikeastaan aivan kuten sää Suomessa kesällä. Joku voisi kuvailla tätä jopa hyväksi kesäsääksi Suomessa. Lämpöä on ollut poikkeuksetta semmoiset 20-25, joku päivä on sadellut hieman ja joskus on ollut himpun verran ukkostakin. Muutoin varmaan 80% ajasta on paistanut. Eli ihan hyvä tähän asti, toki tiedän että heinä-elokuussa mennään siten jo tuskaisuuden puolelle jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Mutta siitä lisää sitten kun sen aika on.

Huomenna on suuri päivä. Aamulla pitäisi suunnata meidän kaupungin, eli siis Kastellan, poliisilaitokselle, jonka jälkeen minulla pitäisi olla paikallinen henkilötunnus! Tuskinpa se mitään kauheasti muuttaa, mutta onhan se nyt taas yksi askel eteenpäin. Ja koska 'lisää bassoa' -Mitsu on edelleen pajalla, pääsen käyttämään paikallista liikennelaitosta. Eli meidän kylän keskustaan ja bussin numero 37 kyytiin. Vähänkö jänskää!

Mutta tänään iltapäivällä se vasta jänskää onkin. Kun tulin kaupasta niin alakerran naapuri kävi kertomassa, että hän grillaa tänään tuossa meidän pihalla ja minun pitää tulla syömään sinne myös. Kello 15.00. Paikalla on naapurin koko perhe isovanhempineen kaikkineen. Jos osaisin jännittää, nyt voisi vähän jännittää! Aivan uusia ihmisiä, kaikkien kanssa ei välttämättä samaa kieltä jne. osv. etc. Mutta eiköhän se siitä suttaannu. Sopotetaan sitä enkun, saksan, italia, kroaatin ja suomen sekoitusta. Tähän asti ainakin asiat ovat tulleet selväksi. 

Sitä ennen perussetti. Tämän pläjäyksen jälkeen on normaalisti ruokailu, mutta nyt kun syödään vasta myöhemmin, niin vuorossa on suoraan päiväunet. Unilta ylös, Roksu ulos ja sitten alkaakin olla suuren sosiaalisen tapahtuman aika. Illalla aikaisin nukkumaan jotta jaksaa huomenna taas viranomaistaa. Jokohan sitä voisi avata ihan oman paikallisen pankkitilin huomenna......