8. kesä, 2016

Penetraatioita

Niinhän se sitten meni, että kun eilen tuntui ettei mikään onnistu eikä toimi, niin tänään on näyttänyt siltä, että jos sittenkin. Asioilla kun näemmä ihan oikeasti tuppaa olla taipumus järjestyä. Tavalla tai toisella, joskus hyvin, joskus taas vähän heikommin. Mutta järjestyä kuitenkin.

Ennenkuin mennään tarkemmin tuohon otsikon pentraatioteemaan, niin kerrottakoon autokorjaamomiehestä. Soitin tyypille tänään, ja ilmoitin aivan rehellisesti, että juuri tällä hetkellä minulla ei kerta kaikkiaan vaan ole varaa maksaa heidän laskuaan. Että josko kateltaisi hieman myöhemmin, vaikkapa kuun vaihteessa. Pitäkää auto siellä, tulen hakemaan sen sitten kun rahaa löytyy. Ja se oli ihan että ok. Eikä sun tartte tulla sitä hakemaan, me tuodaan se sitten kun soittelet. No niin..... asia hyvä. Tämä murhe siis hetkeksi pois mielestä.

Ja sitten penetroidutaan. Ja oikein kunnolla!

Kaikki alkoi eilen illalla. Alakerran naapuri oli käynyt Splitissä ja toi minua siellä odottaneen sim -kortin kännykkääni. Näin minun kroatialainen puhelinliittymä paikallisella numerolla oli enää aktivointia vaille valmis.

Ei muuta kuin kortti puhelimeen ja aktivoimaan. Paitsi että eihän se tietysti ihan niin yksinkertaista ollutkaan. Rekisteröityminen, joka oli edellytys aktivoitumiselle, jumitti jostain syystä enkä tästä syystä saanut asetuksia netille, sähköpostille tai edes SMS:lle.

Onneksi minua aivan törkeän paljon auttanut vuokraemännän tytär oli sattumoisin tulossa käymään meidän kylillä ja tuli siinä sivussa avuksi. Ja hyvä oli että tuli, sillä Andelalta meni reipas tunti puhelinoperaattorin teknisen tuen kanssa kun väänsivät asetuksia kuntoon. Lopulta kaikki toimii, mutta olisi kyllä allekirjoittaneelta yksin sähläten jäänyt tekemättä.

Nyt minulla on siis toimiva paikallinen puhelinnumero ja suomalainen semmoinen häipyy pois käytöstä kunhan Sonera saa sen poikki. Uusi numero on ilmoitettu sitä tarvitseville. Jos et ole sitä saanut, noh...... Todennäköisesti et ole ollut puhelinmuistiossani, jolle uuden numeron lähetin. Sen saa kysymällä. Lähetä viesti joko palautesivun kautta tai sähköpostilla jarih@jarih.fi niin pistetään numeroa jakoon.

Ja penetroituminen senkus jatkui tänä aamuna. Paikallinen pankki, jonne olen siis avaamassa tiliä, soitteli eilen jossain välissä, että tarvitsevat (yllättäen) jotain lisäpapereita ja että olisiko mahdollista toimittaa niitä. No tottakai on, joten tänään aamukahvireissulla pankkiin. Meidän kylän pankkikonttori on ehkä 30 neliön suuruinen ja siellä oli aamulla varmaan 25 ihmistä hoitelemassa pankkiasioitaan. Eikä täällä, tai ainakaan tuossa konttorissa, tunneta mitään jonotuslappusysteemiä. Tunnelma oli siis sangen lämpöinen.......

Mutta eipä mitään, toinen kassavirkailijoista, eli juurikin se tyyppi, joka oli soittanut minulle eilen, tuli koko väkimäärän läpi luokseni ja sanoi, ettei sun tartte odottaa. Anna ne paprut joita hän pyysi niin hän käy kopioimassa ne ja homma on sillä valmis. Taisin saada muutaman pahan katseen muilta jonottajilta tuossa vaiheessa.  Mutta hah! Onnistuin ujuttamaan kassatoimihenkilölle uuden, kroatialaisen puhelinnumeronikin, vaikkei hän sitä varsinaisesti edes kysynyt...... Nyt siis vaan odotellaan milloin puhelin soi. Siis pankkiasoissa tietysti.

Ai niin, illalla soittelin myös kielikouluun. Tai siis opettajalleni, jonka raukan on pakko järjestää minulle yksityisopetusta, koska juuri tällä hetkellä täällä ei ole muita ulkkareita, jotka kaipaisivat enkku-kroaati -opetusta. Hänet treffaan huomenna ja silloin sovitaan kuinka monta kertaa viikossa menetän hermoni kun en vaan opi mitään ja kuinka paljon rahaa hän haluaa siitä, että joutuu elämään tuon kärsimyksen kanssa.

Olin tulossa pankki- ja aamukahvireissulta ja olin kaupassa kun Optima, eli paikallinen internet -operaattori soittaa. Oletko kotona noin puolen tunnin päästä, tulisimme asentamaan sinun netin ja televisiokanavat. Ja jos juuri nyt et ole kotona, voimme tulla uudestaan heti maanantaina. Tottakai olin kotona! Näitä kanavia kun on odotettu.....

Tein toistaiseksi voimassa olevan ennätyksen kyliltä kotiin siirtymisessä tuolla 28 asteen lämmössä. Katselin yhdeltä parvekeistani oltuani kotona noin 10 minuuttia läpimärkänä hiestä kun Optiman auto ajelee ympäri ämpäri meidän katuja. Tuntui olevan himppasen vaikeaa löytää oikea talo.  Lopulta kaveri huomasi minut vilkuttelemassa ja osui oikeaan osoitteeseen.

Niinpä tämäkin teksti syntyy uudella internet -yhteydellä ja televisiossa pauhaa VH1 Classic, jossa juuri äsken esiintyi Boy George, sitä ennen Prince ja juuri nyt Cindy Lauper.  Mikä tärkeintä, ylihuomenna alkavista Euro2016 -kisoista näkyy jokaikinen ottelu! Se täytyy vielä kyllä sanoa, että kyllä ihmiset olivat aika hassun näköisiä 80 -luvulla......

Yhteenvetona kaikesta, mitä on tapahtunut viimeisimmän 24 tunnin aikana, todettakoon, että kyllä elämä on ihan ok aina joskus. Ja että Saden Smooth Operator toimii yhä.