24. kesä, 2016

Erittäin hauskaa juhannusta!

Kastel Starin vankka suomalaisyhteisö, eli siis minä ja suomikoira Rocky, haluaa toivottaa kaikille lukijoille hauskaa juhannusta. Täällä on juuri nyt 34 astetta lämmintä ja perinteiset kyläjuhlat ovat alkaneet. Niillä ei ole siis, kuten aiemmin todettu, mitään tekemistä juhannuksen kanssa. Mutta väkeä näytti olevan tuolla rannassa liikeellä poikkeuksellisen paljon jo heti aamusta. Jännä nähdä kuinka paljon sitä on sitten illalla kun siellä on slovenialainen gastroilta. Raportti illasta sitten myöhemmin.

Juhannusaatto alkoi brittien euroeroa ihmetellen. On jännä seurata miten nämä 'uusi itsenäisyys alkoi nyt' -tyypit reagoivat muutaman vuoden päästä kun ne tehtaat ovat edelleen Kiinassa eivät olekaan palanneet Manchesteriin, ulkomaalaisia on ihan yhtä paljon kuin EU:ssa ollessa, Skotlanti ja Pohjois-Irlanti pyristelevät irti ja työttömyys on uusissa ennätyslukemissa. Näin ainakin usea puolueeton tutkimuslaitos ennustaa käyvän koska Britania on sekaannustilassa eikä kukaan oikein tiedä mitä tulee tapahtumaan. Sekasorto tulee vaikuttamaan investointeihin ja sitäkautta todennäköisesti myös työllisyyteen. Ainakin lyhyellä tähtäimellä, tilanne saattaa toki olla aivan eri vaikkapa 20 vuoden kuluttua. Puhumattakaan siitä, kun britit jonottavat Frankfurtin lentokentällä afrikkalaisten ja kiinalaisten kanssa passintarkastukseen koska eivät voi enää näyttää EU citizen -porttia.

Ihmettelyn jälkeen lähdin kauppareissulle ja olihan se ihan pakko käydä taas pulahtamassa Adrianmeressä. Kyllä se vaan virkistää kummasti. Rannalle ei oikein voinut jäädä, sillä niinkuin todettu, tuo yli 30 asteen lämpötila on himppasen liikaa. Vaikka "maisemat" olivatkin sangen mukavia.....

Rockya en tässä lämmössä halua kävelyttää edes kauppareissua, sillä ensinnäkin herralla on niitä sydänvaivoja ja toisekseen kun aurinko paistaa ja lämpöä on yli 30, asfaltti muuttuu niin kuumaksi että tassuttelu siinä ei ole kauhean mukavaa.

Koska mitään sen ihmeempää ei ole tapahtunut, niin haluan toivottaa kaikille lukijoilleni erinomaisen hauskaa juhannusta. Toivottavasti kelit siellä Suomessakin suosivat, osaatte ottaa riittävän rauhallisesti ettekä mene pissille veneestä. Se kun ei välttämättä pääty hyvin. Minun luvalla, jos huomenna sitten päässä jyskyttää ja suussa maistuu kissan kakka, niin saatte ottaa tasoittavan. Tämän kerran, ja vain tämän kerran. Juhannuksen kunniaksi.

Hyvää juhannusta!