16. heinä, 2016

Suomi

Kylläpäs nyt maailmassa tapahtuu. Minäkin saan näemmä aloittaa nämä blogipläykset ihmetellen lähes joka aamu. Eilen Nizzan tapahtumat, tänään Turkin yölliset tapahtumat. Kokoonkuivunut vallankaappaus,  yli 60 kuollutta, laukauksia kaduilla, vallattuja tv -asemia, jopa sisällisodan uhka..... Ei voi kuin ihmetellä.

Minä puolestani sain eilen jonkinlaisen kosketuksen siihen, mitä elämä on täällä sitten talviaikaan. Eilen oli nimittäin lämpöä alimmillaan vain 17 astetta, järjettömän kova tuuli (keltainen varoitus) ja vesisade.  Tuo kaikki yhdessä tarkoitti sitä, että vettä tuli tasan vaakasuoraan. Sananamukaisesti. Saatan vain kuvitella mitä tuo tarkoittaa sitten talvella, kun lämpöä ei ole kuin alle 10 astetta. Paikallisten kertomukset 'kylmästä talvesta' saattavat sittenkin pitää paikkansa. Se voi olla jopa, että joudun tuolloin luopumaan shortseista ja siirtymään pitkiin housuihin. Hetkeksi.

Voidaan siis sanoa, että Suomi siirtyi hetkeksi tänne eilen. Tuo keli, ilman tuota tuulta, oli kuin normaali suomalainen kesäsää. Joten en minä nyt niin kauheasti pelästynyt.  Tänään on muuten sitten pilvistä, lämpöä 22 astetta ja tuuli on tyyntynyt. 

Mitä minä sitten tein illalla? Kalamarkkinabileet naapurikylässä, josta kirjoitin eilen, oli peruutettu sään takia ja minä siirsin myös koulutuntini, sillä en viitsinyt lähteä kävelemään koululle rankkasateessa ja siinä tuulessa. Joten nyhjötin sohvannurkassa ja luin kirjaa. Tai itse asiassa luin puhelinta, sillä minulla on käytössä sangen näppärä Elisa Kirja aplikaatio.

Kun kirja oli luettu, siirryin televisioon. Minulla näkyy kohtuullinen määrä kanavia, joista suurin osa on kansainvälisiä, englanninkielisiä kanavia. Näin saatan jopa ymmärtää mitä ohjelmassa tapahtuu. Kroaatikanavilla se on toisinaan hieman haastavaa.

Kuten arvata saattaa, eilinen ilta vierähti pitkälti CNN ja Sky Newsin parissa, jotka kertoivat lähes reaaliajassa Turkin tapahtumista. CNN:hän näytti livenä mm. Turkin presidentin lausunnon, jonka hän antoi puhelimen välityksellä hyväksikäyttäen jotain Skypen kaltaista viestipalvelua. Joka sinänsä on jännä juttu koska tämä sama presidentti on pyrkinyt suitsimaan sosiaalisen median käyttöä maassaan isolla kädellä. Mutta kun hätä on suuri, näyttää se kelpaavan herralle itselleenkin.

Tälle päivälle ei sitten olekkaan mitään suurempia suunnitelmia, ainakaan vielä. Koulua saattaa olla illalla, mutta odottelen viestiä Lucyltä. Vanhan tavan mukaan huomenna sunnuntaina ei sitten tule blogipläystä. Joten oikein hauskaa viikonloppua. Palataan asiaan taasen maanantaina.