22. heinä, 2016

Wanted by the police

Taas mennään! Meillä on jälleen keltainen varoitus huomiseen lauantaihin kello 12.00 asti erittäin kuumasta ilmasta. Tälle päivälle on luvattu 36 astetta, joten lienee paras ottaa päivä kuten Rocky tuossa oheisessa kuvassa. Illalla, kun aurinko on laskenut, voi sitten taas liikkua.

Tähän alkuun hieman hämmästelyä. Elina Sorsa -niminen tyyppi meni sitten ja twiittasi, että ihmisten pitäisi lopettaa #vaimomatskua -hästäkin käyttö, sillä se on kuulemma "seksistinen termi, joka tunkee naisia ahtaaseen siveyden ja naisellisuuden lokeroon." Siis ei hyvää päivää sentään! Kyllä on suomalaisfeministeillä asiat hyvin jos energiaa riittää puuttua ja vinkua jonkun vaimomatskua -sanan käytöstä. Itse olen kokenut sanan lähinnä sanana, jolla voi osoittaa mm. kunnioitusta, arvostusta tai ihailua. Nimenomaan naisia kohtaan. En, vaikka kuinka yritän vääntää, saa siitä negatiivista ja/tai naista alentavaa ilmaisua. Mutta minä olenkin mies.

En jaksanut mennä sinne mainostamaani konserttiin eilen. Kyseessä olisi ollut kamarimmusiikkikonsertti ja sanotaanko nyt vaikka niin, että en ollut eilen oikein "kamaramusiikkituulella". Sen sijaan katselin televisiosta Eurooppa Liigan jalkapallo-ottelua Hajduk Split - CSMS Iasi (Rom). Hajdukhan on näillä meidän huudeilla lähes uskonto. Jossain vaaleissa kun ihmiset rekisteröityivät äänestäjiksi, lähes 2 prosenttia rekisteröityneistä ilmoitti uskonnokseen Hajduk Splitin...... Me muuten voitettiin tuo eilinen peli ja mentiin seuraavalle pudotuspelikierrokselle. Silloin vastaa asettuu Oleksandrija Ukrainasta.

Tähän väliin on ihan pakko kehua alakerran Deniksen tomaatteja. Deniksellä on pieni puutarha tuossa meidän talon päädyssä, jossa kasvaa mm. juurikin tomaatteja. Sain niitä tuossa toissapäivänä kourallisen ja täytyy kyllä sanoa, että on tomaatteja ja sitten on tomaatteja. Kaupasta saatavia tomaatin näköisiä mollukoita ei sen jälkeen, kun on maistanut suoraan pellosta otettuja ihan oikeita tomaatteja, voi oikein edes kutsua tomaateiksi. Totesin eilen lisäksi, että näitä Deniksen kasvattamia voi syödä sellaisenaan vaikkapa iltapalaksi. Etkä kaipaa mitään muuta. On ne vaan niin maukkaita.

Ja lopuksi, olen tällä hetkellä 'wanted by the police'. Täällä on nimittäin sellainen tapa, että kun ulkomaalainen rekisteröityy Kroatiaan, hänen täytyy ilmoittaa osoite jossa asuu. Poliisi käy sitten tietyn ajan kuluttua tarkistamassa, että asuuko tyyppi todellakin antamassaan osoitteessa.  Olivat sitten käyneet tuossa meidänkin aidan takana kääntymässä......

Olivat siis pysynyeet aidan takana, koska meidän pihaa vartioi pitkäkarvainen saksanpaimenkoira Rex. Rex on iso ja melko hurjan näköinen, mutta totaalisen lälly. Epäilen, että vaikka joku joskus tulisi oikeasti ryöstöaikeissa meidän taloon, Rex tuskin olisi se, joka ryöstöyrityksen keskeyttäisi. Ainakaan en ole koskaan nähnyt hänen olevan vihainen, itseasiassa aika harvoin nähnyt/kuullut kaverin edes haukkuvan.

No, joka tapauksessa poliisi ei ollut uskaltanut tulla pihalle vaan oli soittanut vuokraemännälleni. Joka sitten soitti minulle ja aloitti puhelun, että "poliisi etsii sinua". Että semmoinen herätys sitten eilen päiväunilta! Mielessä pyöri nopeutettuna kaikki mitä on tullut tehdyksi tai jäänyt tekemättä viimeisen viiden vuoden aikana ja olisiko siellä jotain miksi poliisi minua etsisi. Mutta ei, lopulta vuokraemäntäni kertoi, että miksi olen etsitty. Kehtasi vielä nauraa kertoessaan. Riittää kuulemma että menen käymään poliisiasemalla allekirjoittamassa jotain papereita. Joihin varmaan maan tavan mukaisesti isketään sitten leimoja ja homma on hoidossa. Lupasin mennä maanantaina.

Sitä vaan jäin miettimään, että jos tarkoituksena oli tarkistaa että todellakin asun antamassani osoitteessa, miten poliisi voi olla varma asiasta jos allekirjoitan paperit heidän luonaan poliisiasemalla? Minähän voin mennä sinne vaikka mistä.... Mutta ei kait minun tarvitse tätä(kään) asiaa ymmärtää.