23. heinä, 2016

Terrorismi

Nyt täytyy todeta, että alan olla melkoisen täynnä näitä terrori-iskuja. On aivan sama onko kysymyksessä uskonnollinen fanaatikko, muuten vain sekaisin oleva tyyppi tai julkisuutta etsivä yksilö, tehdäänkö teko jonkin ismin puolesta tai onko kysymyksessä laajennettu itsemurha. Ei vaan jaksa ymmärtää eikä oikein enää ottaa vastaan uutisia uusista iskuista.....

Valitettava tosiasia taitaa kuitenkin olla se, että eilisen Munchenin iskun jälkeen näitä tekoja saattaa olla tulossa lisää. Jotenkin tuntuu siltä, että olemme keskellä itseään ruokkivaa spiraalia. Kun joku hullu näkee terroriteon televisiosta hän alkaa miettiä, että jospa minäkin. Sitten mennään pistoolin kanssa McDonaldsiin. Ja päästään televisioon.

Näitä Munchenin kaltaisia iskuja lienee mahdotonta ehkäistä ennalta. Kun yksittäinen sekopää saa päähänsä, että olisipa mukavaa mennä ja tappaa ostoskeskuksessa mahdollisimman monta ihmistä, siinä ei paljon poliisin eikä kenenkään muunkaan resurssit auta. Jostain kolosta nousee aina näitä petrigerdtejä pommeineen ja aseineen. Valitettavasti.

Omassa elämässäni ei eilen oikeastaan tapahtunut mitään. Päivä meni ilmoja pidellessä, lämpötila kun nousi parhaimmillaan 36 asteeseen. Eikä silloin oikeasti jaksa tehdä mitään. Sama meno näyttäisi jatkuvan vielä tänään, ennuste näyttää iltapäiväksi parhaimmillaan 34 astetta. Ja huomenna on luvassa samat lukemat. Keltainen varoitus lämmöstä on voimassa tällä hetkellä sunnuntaihin kello 12.00 asti.

Toki kävin koulussa eilen illalla. Ja kaupassa. Ja siivosin vähän. Siinäpä se päivä sitten olikin. Tänään ajattelin tiskata, lukea sohvan nurkassa puhelinta ja käväistä illalla sitten tuolla meidän rannalla vaikkapa kahvilla.  Tai jos oikein innostun, saatan lampsia jopa uimaan. Mutta katsellaan...... sillä mikäs kiire tässä mihinkään on.