9. elo, 2016

Pannukakku

Kylläpäs olikin mukavaa käydä eilen illalla pitkästä aikaa tuolla meidän rannalla. Viime viikon loppuhan meni erilaisissa tapahtumissa ja viikonloppuna oli sellaiset kelit, ettei rantaan lähteminen paljoa innostanut. Mutta eilen innosti ja niinkuin todettu, mukavaa oli pitkästä aikaa. Eilisestä vierailusta lisää hieman myöhemmin, nyt jotain aivan muuta.

Kastel Starin säätila on jälleen normaali viikonlopun "myrskyn" jälkeen. Tai ei se mikään myrsky ollut, se oli kuuleman mukaan ihan normi keli syyskesäksi. Jopa joulukuulle asti. Kuulin eilen. Jos näin on, minun ei tarvitse vetää jalkaani pitkälahkeisia housuja vielä pitkiin aikoihoin! Minähän vaihdoin shortsit jalkaan Baijerissa matkalla tänne toukokuun 10. päivä enkä sen jälkeen ole muita housuja käyttänyt. Saattaa siis tuntua hieman omituiselta ensimmäiset päivät farkuissa sitten joskus...... 

Tuosta syys/talvi-ilmastosta. Silloin on ihmisen tietysti helpompi elää päivällä kun lämpötila ei ole aivan tappava. Joten siis, juuri kun olen oppinut elämämään kesäaikaulun mukaan eli liikkumaan aamuisin ja iltaisin, minun pitää vääntää koko aikataulu uusiksi. Talvella voi nimittäin elää myös päivällä. Mutta saako silloin nukkua pitkät päiväunet iltapäivällä? Vai onko pakko mennä nukkumaan aikaisin?

Sitten hieman Ylestä. Keskustelupalstat ovat täynnä valituksia siitä, kuinka Yle ei tee sitä tai Yle tekee tätä, haluan päästä eroon Yle -verosta jne. osv. Minä sanon, että te suomalaiset olette pilalle hemmoiteltuja Ylen tarjonnan kanssa. Jos sitä ihka omaa suosikkiohjelmaa ei tule tai se tulee väärään kellonaikaan, alkaa kauhea itku ja hammasten kiristys. Miksi minua ei huomioida vaikka siinä sarjassa käsitellään tärkeitä asioista ja/tai pääosan esittäjä on ihqu.....? Minähän maksan Yle -veroa!

Vertailuna vaikkapa olympilaiset. Tiedä kyllä, että tästäkin joku vetää herneen nenään, sillä hän ei halua maksaa urheilun katsomisesta, koska haluaa Ylen esittävän vain ja ainoastaan filosofisia keskusteluja ja kuvia taidenäyttelyistä. Mutta olympialaiset sattuvat olemaan helppo ja yhteismitallinen, vertailukelpoinen formaatti.

Täällä meillä olympialaisiin on valjastettu kaksi kanavaa. Valitettavasti vain ne näyttävät jostain ihme syystä samaa ohjelmaa. Paikallinen televisioyhtiö ei ole kuullut puhuttavankaan mistään Yle- tai Olympia-areenoista eikä siitä, että jotain kautta kaikki, siis ihan kaikki, suoritukset olisi mahdollista nähdä. Ei, täällä kuva siirtyy vaikka kesken jonkun toisen kisan loppuhuipennusta seuraamaan kroaatin suoritusta lajinsa alkukarsinnassa. Kesken jääneeseen kisaan saatetaan toki palata suorituksen jälkeen, tai sitten ei. 

Joten kyllä te saatte aivan rittämiin sisältöä sille Yleverollenne. Taidanpa muuten minäkin maksella Yleveroa vaikken katso kuin Areenan kautta uutisia ja urheiluruutua. Pitäisikö aloittaa itku jossain......?

Eilinen kroaatintunti meni sitten aivan pannukakuksi. Tuossa matkalla kouluun sijaitsee paikallinen pannukakkubaari nimeltään Krespo bar. Tarjolla on niin suolaisia kuin makeita pannukakkuja, joita en ollut vielä maistanut. Mutta eilen maistoin.

Lucy tuli poikkeukselliseti aivan tasan ysiltä aloittamaan tuntia. Hämmentävästi hän ei siis ollut myöhässä minuuttiakaan. Ennenkuin pääsimme edes kouluun sisälle, ehdotin, että mitäpä jos menisimmekin pannukakuille. Kun en ole vielä siellä käynyt.

Ja jos ihan totta puhutaan eipä siinä kauheasti tarvinnut ehdotella, sillä kysymyksen jälkeen homma oli paketissa. Ok, let's go. Joten siis pannukakulle!

Otin makean pannukakun, jossa oli banaania, omenaa, mansikoita ja suklaakastike. Ja paino oli ehdottomasti sanalla makea. Jopa liian makea minun makuuni. Mutta sinänsä kokemus oli mukava, joten eiköhän tuolla pidä se suolainen vaihtoehto käydä joku päivä testaamassa.

Ja ne hinnat kun tuntuvat aina kiinnostavan. Kaksi pannukakkua, 0,5 olut ja Sommersby -siideri, kaikki yhteensä 62 euroa, eli 8,30 euroa. Ei paha, ei ollenkaan paha.

Tänään minut on (taas) kutsuttu johonkin konserttiin. Mutta eilisen tiedon mukaan kysymyksessä on joku taiteellinen, lähes opperamainen konsertti, joten saattaapi olla että skippaan sen. Jos vaan keksin hyvä tekosyyn. Minulle riittää näistä taidepläjäyksistä pitkäksi aikaa se chanson -ilta aikoinaan Trogirissa. Mutta illasta, ja joistain muistakin jutuista, lisää taasen huomenna.