10. elo, 2016

Ohipäivä

Meinasi eilisestä tulla aivan totaalinen ohipäivä. Tiedättehän, sellainen päivä jolloin mitään ei tapahdu, et saa itsestäsi irti mitään jne. Päivä vaan ikäänkuin lipuu läpi ja ohitse. Mutta sain kuin sainkin illemmalla itseäni niskasta kiinni. Ja siirryin täällä opitun uuden harrasteeni pariin.

Ihmiset, minä siinä mukana, harrastavat täällä nimittäin muiden ihmisten katselua. Porukka kävelee tuolla meidän rannassa edestakaisin rantabulevardia ja toinen porukka istuskelee terasseilla ja katselee ihmisiä. Mikä se on sangen mukavaa. Kun siihen lisätään vielä about kello kahdeksan jälkeen ensin hämärtyvä, ja sitten hiljalleen pimenevä ilta, on fiilis usein aika mellevän rento.

Ihmisistä puheenollen, minulla alkaa olla täällä orastava, jo Suomesta tuttu, apinaefekti. Tiedättehän, kaikki tuntee apinan, mutta apina ei ketään. Kun kävelen/istuskelen tuolla rannalla, aika usein joku, minulle täysin tuntematon tyyppi, moikkaa. Olen varmasti tavannut ao. henkilön jossain, mutta usein minulla ei ole harmaankirjavaa aavistustakaan siitä, että missä. Mutta kohteliaasti moikkaan kyllä takaisin.....  

Yksi asia häiritsee suuresti. Kun koitan puhua kroaatia ihan missä tahansa, kaupoissa tai baareissa, ihmiset kääntävät puheen aika usein englanniksi. Jota ihmettelen suuresti. Minä kun kuitenkin puhun lähes virheetöntä ja aksentitonta kroaatia kaikilla niillä 150 sanalla jotka minulla on hallussa..... eikä mitään hajua kieliopista.

Ai niin, kylläpä oli mukava olla eilen avuksi yhdelle lukijoistani. Hän lähetti minulle sähköpostia kysellen, että löytyykö täältä fine-dinig -ravintolaa. Hän kun täyttää pyöreitä Kastella -reissunsa aikana ja haluaisi syödä synttäreillään hyvin. Onnistuin löytämään tällaisen ravintolan, tosin ihan pienellä paikallisten avustuksella. Ja nyt tulevalla synttärisankarilla on ainakin yksi vaihtoehto juhliinsa. Vieläpä ihan tässä meidän kylässä! Tätä olen valmis tekemään myös tulevaisuudessa. Joten jos tarvitset ohjeita/vinkkejä/apuja Kroatian reissullesi, otapa yhteyttä. Koitetaan avittaa.

En siis mennyt eiliseen taidemusiikkikonserttiin. Eikä eilen ollut myöskään kroaatintuntia. Tälle päivälle ei ole kertyny vielä mitään, mutta päivähän on vielä nuori. Paljon ehtii vielä tapahtua tai sitten ei. Tästä lisää sitten taasen huomenna.