12. elo, 2016

Takatalvi

Kroatia se meni sitten ja nappasi jo toisen kultamitalinsa Rion olympiakisoista eilen. Joka on melkoisen hyvä suoritus tältä 4,2 miljoonaiselta kansalta. Varsinkin kun se yksi toinen, 5,5 miljoonan kansa, ei tahdo oikein päästä edes alkueristä jatkoon. Jotain on siis tehty Kroatiassa oikein, ja kääntäen, jotain on tehty Suomessa väärin ja/tai jätetty tekemättä.

Homma etenee todennäköisesti taas siten, että Suomi saavuttaa yhden pronssin jostain lajista yllättäen ja kaikki on taas hyvin. Huippu-urheiluyksikön (!!) johtaja Mika Kojonkoskihan esiintyy televisiossa ja kertoo kuinka asioissa on menty eteenpäin, kuinka työ jatkuu ja kuinka varsinainen tähtäin on vasta seuraavissa olympialaisissa. Ihan niinkuin tähtäimen piti olla alunperin näissä Rion kisoissa.

Tähän väliin kroatialaisten rakennusmiesten maineen puhdistus. Olen kirjoittanut rakennustyömaasta, jossa raksamiehet saattavat olla hommissa tai sitten ei. Toisella raksalla tässä lähellä sen sijaan tapahtuu. Siellä maalataan taloa kolmen maalarin voimin. Rockyn aamulenkillä olen seurannut kuinka homma etenee, ja täytyy sanoa että kyllä etenee. Kaverit ovat duunissa joka aamu kello kahdeksan ja suti heiluu kiitettävästi. Ja talo muuttaa väriä. Joten kyllä täällä hommia painetaan. Myös raksoilla.

Tähän väliin hintatieto. Minun vesimaksu on 39 kunaa, eli 5,39 euroa kuukaudessa. Naapuri kävi juuri hakemassa sen. Ihan vaan tiedoksi.

Kiitos kiitoksista tuolla palautesivuilla. On ihan oikeasti mukava auttaa maanmiehiä jotka ovat suuntaamassa reissunsa tänne meidän huudeille. Joten jos olet tulossa Splitin seuduille ja tarvitset apuja majoituksen, ravintoloiden, liikkumisen tai oikeastaan ihan minkätahansa asian kanssa, niin otappa yhteyttä joko näiden sivujen kautta tai suoraan sähköpostitse. Koitetaan kaivaa tietoja.

Sitäpaitsi, varsinkin ravintoloiden suositteleminen on mukavaa hommaa, koska  hyvin usein ne täytyy testata ensin itse ennenkuin ravintolaa voi suositella. Pitääkin alkaa vinkkailla ravintoloitsijoille että testiähän minä tässä vaan syön.... eihän tämä mitään maksa? Eihän?

Tänne iski sitten takatalvi. Eilen illalla kun olin tulossa tuolta meidän rannalta, lämpöä ei ollut kuin 23. Ja minulla oli muka kylmä...... Ja aamulla kun heräsin, mittari näytti enää vain 19 astetta! Kääk!

Hätäpäissäni pistin oikein hupparin päälle kun lähdimme Roksun kanssa aamulenkille. Shortseistahan en luovu vielä moneen kuukauteen. Mutta kyllä se hupparikin oli hieman liioittelua. Lämpöä oli se vajaa 20 astetta ja jonkinverran tuulikin, mutta kun aurinko paistaa niin kyllähän sitä lämpöä riittää. Riittää sen verran että huppari oli aivan ylipukeutumista. Kolmen vuorokauden sääennuste näyttää juuri nyt siltä, että lämpötila tulee pyörimään 28-29 asteen tuntumassa sunnuntaihin asti. Verrattuna niihin 36 asteen lämpöihin menneinä viikoina niin täällä on takatalvi! 

Ja lopuksi pari knoppia. Ekana ihan vaan tiedoksenne, että tänään on tuplaukkiuden laskettu aika. Joten puhelinta tulee aivan varmasti kytättyä vielä normaaliakin tarkemmin. Ja toisekseen vastaus suosittuun tietokilpailukysymykseen. Se Twin Peaksin asukasmäärä, joka näkyy siinä ohjelman alussa 'Wellcome to Twin Peaks' -kyltissä, on 52.201. Asia on tarkistettu eilen.