18. elo, 2016

Melkein pilivinen päivä

Ei hyvää päivää sentään. Kuuntelen tässä tätä kirjoittaessani Radio Suomen Päiväntasa -ohjelmaa, jossa toimittajatyttö ääni innosta väristen kertoo siitä, kuinka naisia väheksytään mm. olympialaisissa. Selostaja oli kuulemma käyttänyt naisten maratonilla naisurheiloijoista nimityksiä 'tyttö' ja 'daami'.  Ja sehän ei nyt ole oikein, eihän? Kaikenlisäksi beach volleyssa naiset pelaavat bikineissä kun taas miehillä on shortsit ja paidat päällä. Mikä mahdottoman suuri vääryys! Neitokaisen uho laantui kuitenkin hieman, kun hänelle kerrottiin, että beach volleyssa naisurheilijoilla (tämäkin on kuulemma väärä termi) on täysin vapaat kädet valita asukseen vaikka burkha. Bikinit kun vaan sattuvat olemaan paras asu ihan pelkästään suorituksen kannalta. Ja siksi niitä käytetään. Mutta jos juontajatyttönen (hih) katsoo lajia pelkästään seksistisesti, niin onhan se rumaa.

Tänään näyttäisi olevan tuloillaan lähes pilvinen päivä. Juuri tällä hetkellä taivas on pilvessä, mutta taivaanrannalla taivas on kuitenkin sininen. Toinen taivaanranta puolestaan on melkoisen tummien pilvien peitossa. Sääennuste lupailee puolipilvistä ja 29 astetta. Mutta ei sadetta. Joka on hyvä, kun eilen tuli kirjoitettua että siivous jatkuu seuraavana sadepäivänä..... Ei tarvitse siis tänään ainakaan jatkaa vielä.

Valitin eilen paikallisen HRT:n toteutusta olympiatelevisioinnissa. Mutta en valita enää. Onnistuin nimittäin löytämään sovelluksen, jolla saan Ylen lähetykset näkymään jopa kolmessa eri päätelaitteessa! Kiitos vaan Hannalle joka vinkkasi asiasta. Ja tämä apsi jopa toimii. Ilman minkäänlaisia bugeja.

Niinpä minulla oli eilen Ylen olympialähetys auki puhelimessa ja paikallinen lähetys televisiossa. Paitsi että paikallisesta televisiosta tuli kesken olympialaisia yllättäen jalkapallon Mestareiden Liigan karsintaottelu. Ottelu, jossa ei pelannut edes kroatialaista joukkuetta..... Valintoja, valintoja.

Mutta joo, nyt minulla siis on käytössä kaikki Ylen olympialähetykset. Elli pysyn hyvin kärryillä mitä suomalaisille ja suomalaisia kiinnostavissa lajeissa tapahtuu. Ei tarvitse enää kärvistellä vesipalloa katsellen.

Eilen piti olla superpäivä suomalaisille Riossa. Vaan eipä ollut. Keihäsmiesten karsinnoissa onnistui vain yksi kolmasosa, Petra Olli hävisi yhden ottelun liian aikaisin eikä naisnyrkkeilyssäkään paukut riittäneet pronssia korkeammalle. Ollin kommentit heti hävityn ottelun jälkeen antoivat onneksi toivoa suomalaisurheilun tulevaisuuteen. Ilman Mika Kojonkosken ja kumppaneiden rahojen kulutusautomaattia, jossa kaikki maksaa mutta mitään ei tapahdu.

Petra Ollin koko olemus suorastaan huokui niin vitutusta, epäuskoa kuin pettymystä. Siitä puuttui täysin se suomalaisurheiloiden perusjargoni, 'tein parhaani ja se ei riittänyt tämän parempaan tällä kertaa'. Ei, Olli oli kyynelten lomassa tulta ja tappuraa. "Ei vittu tällä tasolla vaan voi suorittaa noin" -kommentti kertoo kaiken. 

Tulipas tästä pläjäyksestä tällä kertaa yleisluenteinen plöräys. Eli paljoa ei kroaatielämästä tarinoitu, mutta eiköhän sitä huomenna olla taas ytimessä. Eli Kroatiassa.