19. elo, 2016

Päätelaitteita riittämiin

Minua ihan oikeasti sylettää suuresti jokaikinen kerta kun joku suomalainen urheilupomo selittää Suomen urheilumenestystä, tai sen puutetta, sillä kuinka Suomi on pieni maa eikä rahaa ole tarpeeksi. Viimeksi eilen Ylen puoli ysin uutisissa joku Olympiakomitean pomo käytti juurikin näitä argumentteja perustellessaan miksi Rion kisojen menestys tulee Suomen osalta olemaan historiallisen huono. 'Kun Ruotsissakin on niin-ja-niin paljon enemmän rahaa käytössä'.

Sattuneesta syystä olen seurannut Suomen menestyksen lisäksi Kroatian menestystä. Eilen(kin) Kroatialle taisi napsahtaa pari kultamitalia. Kokonaisuudessa maan mitalimäärä lienee tällä hetkellä jotain 16 kappaletta. Joista about seitsemän kultaista. Kuka näitä kaikkia jaksaa muistaa...... Suomen saldo on yksi pronssi.

Tuon perusteella Kroatia on siis järjettömän suuri maa jossa rahaa tungetaan urheilujärjestöille aivan käsittämättömiä määriä. Mutta kun ei. Kroatia on Suomea paljon pienempi maa eikä paikallinen olympiakomitea aivan taatusti saa edes murto-osaa siitä rahasta mitä suomalainen komitea saa. Silti menestystä tulee. Jompikumpi maa on siis suunnannut toimintansa ja ne vähäiset rahat oikein. Saatte ihan itse päättää kumpi.

Kaikesta huolimatta päätin tänään tehdä suomalaiskansallista ruokaa. Eli makaronilaatikkoa. Minulla on pitkään tehnyt mieli karjalanpiirakoita ja kun niitä en täällä saa enkä osaa niitä itse tehdä, päädyin siis makaronilaatikkoon. Joskus joku kaunis päivä teen vielä läskisoosiakin. Karjalanpiirakoiden korvikkeeksi ostin eilen kauppareissulla kuvassa näkyvän höttöpullan, joka oli hyvä. Erinomaisen makea, lähes ylimakea, mutta oikein maukas.

Eilinen ilta oli todellinen päätelaitetyöskentelyilta. Minulla oli puhelimessa auki Pietarin SKA:n nettikanava, josta seurasin SKA-Jokerit jääkiekko-ottelua. Toinen päätelaite, eli televisio, puolestaan näytti olympialaisia. Sitä vesipalloa tietysti...... Ja kolmannella päätelaitteella, eli tietokoneella juttelin suomalaiskavereiden kanssa ja seurasin harrastuksiin liittyviä keskustelupalstoja. Skitsofreniaa....?

Ja lopuksi prinsessapäivitys. Tyttö on päässyt kotiin jo tiistaina ja nyt hänen painoaan tarkkaillaan, koska se laski hieman liikaa kotiutuksen jälkeen. Se saatiin jo hyvin nousuun, mutta nyt on ongelmana se, että neito nukahtaa samantien kun saa tissin suuhunsa. Eli ei oikein jaksa syödä. Mutta niinkuin sanottu, asia on tarkkailussa joten tuskinpa siitä pahemmin huolissaan tarvitsee olla.

Tänään kuulen puuttuvan punaisen paperin kohtalosta, joten siitä lisää sitten huomenna. Niinkuin varmasti paljosta muustakin.