24. elo, 2016

Syksy?

Kun heräsin aamulla, uutiset huusivat maanjäristystä Keski-Italiassa. Siis hetkinen, keskisessä Italiassa? Kartta esille ja sen tosiasian toteaminen, että sehän on oikeastaan just tässä meidän kohdalla, pienen rapakon takana vain. Eli vähän sama kuin maanjäristys olisi sattunut Tukholmassa ja lukisit siitä Helsingissä.

Nyt täytyy tunnustaa, että maanjäristys tuli aivan puskista. En ole henkilökohtaisesti edes miettiyt sitä mahdollisuutta, että täällä meilläkin maa saattaa järistä. Ja jos järisee, mitä sitten pitää tehdä. Tosin en tiedä edes sitä, että onko täällä ollut järistyksiä tai onko alue edes maanjäristysherkkää. Täytynee siis tänään koittaa perehtyä siihen, että miten Kroatia sijoittuu mannerlaattojen päälle, olemmeko niiden saumakohdassa vai köllöttelemmekö rauhassa jonkun laatan päällä.

Maanjäristyksen sijaan perehdyin eilen hieman tarkemmin televisioni urheilutarjontaan. Oli nimittäin ihan kuin kotona olisi ollut kun kello 17.00 alkoi telkkarista jääkiekko-ottelu. Ai niin, minähän olin kotona......

Kuten eilen kirjoitin, Sportklub -kanava näyttää KHL -otteluita. Sen lisäksi kyseinen kanava näyttää yleisurheilun Timanttiliigaa, Valioliigaa ja NFL:ää. Muilta urheilukanavilta kykenen seuraamaan sitten sekä ykkös ja kakkos Bundesliigaa sekä Espanjan ja Italian jalkapallosarjoja. Joltain kanavalta tuli sitä jääkiekon DEL -liigaakin. Ja paikalliset kanavat näyttävät satunnaisesti Kroatian oman liigan otteluita ja Eurooppaliigaa. Joten eiköhän urheilutarjonta ole riittävä. Vielä kun jostain löydän streamin jolla voin seurata syksyn jääkiekon World Cupia niin olen sangen tyydytetty.

Ehkä eniten odotan kuitenkin Suomen ja Kroatian välistä jalkapallon MM-karsinta ottelua, joka pelataan 09.10. Tampereella. Jos/kun kyseinen ottelu näytetään paikallisessa televisiossa, puen päälleni Suomi -paidan ja menen baariin katsomaan peliä. Häpeämään. Ja otan aiheesta kuvia. Tämä on lupaus.

Ja lopuksi otsikon aiheeseen. En tiedä, onko täällä syksy jo alkanut, mutta ainakin meillä lämpötila näyttää pudonneen päiväsaikaan pysyvästi alle 30 asteen ja öisin jopa lähelle 20 astetta. Päivällä lämpötilat pyörivät 27-29 ja öisin 20-24 asteen välillä. Ilmasta tekee mielenkiintoisen tuuli. Meillä on nimittäin nyt tuullut viikon verran aika mellevästi. Joka viilentää noita asteita ihan kohtuullisesti. Ja kun katselen ennusteita eteenpäin, mikään ei näytä olevan muuttumassa. Eli samoilla lämmöillä ja tuulilla jatketaan. Lienee siis syksyä ilmassa...... Tai en minä tiedä. Katsellaan asiaa sitten myöhemmin.