27. elo, 2016

Bok bok!

Jaahas, se olisi taas yksi viikko heilahtanut. Aika kuluu semmoista vauhtia ettei oikein perässä tahdo pysyä vaikka mitään erikoista ei edes tapahdu. Mutta siitä huolimatta sitä aina aika-ajoin havahtuu, että taasko on lauantai.

Olen päässyt täällä samaan tilanteeseen missä olin aikoinani Suomessa asuessani. Eli kun kuljeskelen tuolla turuilla ja toreilla, ihmiset moikkailevat minua kuten olen tainnut aiemmin jo kertoakin. Eilen iltallenkillämme kiinnitin huomiota siihen, että keitä nämä moikkailevat tyypit oikein ovat. Ja huomasin, että kyseessä on aika usein baarien tarjoilijoita/omistajia ja kauppojen tätejä. Eli siis aivan sama ryhmä kuin Suomessa. Täällä ei tosin ole Alkoja joten sen puodin henkilökunnan moikkailut puuttuvat. Kuten myös poliisin kädennostot. Onneksi. Paitsi vastapäätä asuvan konstaapelirouvan. Joten bok bok vaan kaikille!

Lähetin viikko sitten torstaina pienet lahjan niin Samuelille kuin uudelle tyttötulokkaalle Suomeen. Eikä posti käsittääkseni vielä tähän päivään mennessä ole ehtinyt perille. Paketit ovat siis olleet jossainpäin maailmaa menossa semmoiset yhdeksän päivää..... Lähetystilanteessa oli tosin pikku häikkä, postin täti ei puhunut muuta kieltä kuin kroaatia ja hän kysyi minulta jotain. Vastasin että da da. Ja taisin antaa siinä samalla luvan, että paketit saavat käydä Bangladeshissä matkallaan Suoomeen tai jotain. Ainakaan en siis näemmä valinnut nopeinta vaihtoehtoa. Mutta hyvä tietää, että jos jotain haluat pistää menemään Suomeen, on syytä varata jonkunverran aikaa. Ja jonkunverran rahaa, sillä postikulut olivat yleiseen hintatasoon verrattuna aika korkeat. Ei nyt niin korkeat että budjettini olisi kääntynyt nurinniskoin, mutta yllättävän korkeat kuitenkin. 

Eilinen perjantai oli perusperjantai, johon kuuluu tämän sivuston lukijamääräraportin odottelu ja Puhelinlangat Laulaa radiossa. On mukava kuunnella kun ihmiset viettävät perjantai-iltaa ympäri Suomea, kuka mökillä, kuka missä milloinkin. Ja on mukava kuunnella suomi-iskelmää. Edes sen pari-kolme tuntia.

Lukijamääräraportti tulee palveluntarjoajalta aina perjantaisin myöhään illalla. Ja nyt näyttäisi siltä, että kävijämäärä on asettunut tasolleen, sillä muutokset viime viikkoina, lomien jälkeen siis, ovat olleet luokkaa 5-10 kävijää. Eli reipppaasti alle prosentin kokonaislukijamäärästä. Ei siis mitään merkittävää. Kiitos siitä teille!

Viikonlopuksi ei ole suunnitelmissa mitään. Ei siis yhtään mitään. Eipä kyllä ensi viikollekaan ole mitään sen suurempaa tiedossa. Mutta ehtiihän tässä. Sillä mikäs kiire sitä mihinkään on. Hyvää viikonloppua siis. Palataan linjoille taasen maanantaina.