29. elo, 2016

Vauhdikas viikonalku

No huh huh. Kylläpäs tämä viikko, ja tämä päivä, lähtikin vaudikkaasti liikkeelle. Ensin aamuyöstä, eli joskus kuuden aikoihin, huomasin että pankin kanssa on ongelmia. Niinpä ensi töikseni, vielä sängyssä ollessa, piti järjestellä asiaa. Se onkin nyt kunnossa, ainakin hetken.

Kun kerran olin hereillä, ajattelin lähteä käväisemään pankkiautomaatilla. Reissun puolivälissä  huomasin, että pankkikortti oli jäänyt kotiin. Että eikun takaisin, kortti mukaan ja uudelleen matkaan. Tällä kertaa homma toimi, ja kun olin takaisin kotona, päätin lähteä samantein käymään kaupassa. Onpahan sitten kaikki päivälle suunnitellut aktiviteetit suoritettu. Nyt kun kello on vähän yli kahdeksan paikallista, olen askelmittarin mukaan askeltanut jo yli 5.500 askelta! Mutta niinkuin todettu, onpahan kaikki päivälle suunnitellut tehtävät tehty. Voi sitten vetäistä hyvällä omallatunnolla piiiitkät päiväunet.

Ai niin, kaiken tuon päälle pistin vielä tiskatenkin!

Täällä on jännä systeemi turistien majoittamisessa. Varsinaisia hotellityyppisiä majoitusratkaisuja ei paljoa ole, sen sijaan lähes jokaisessa talossa on kyltti, joka kertoo että täällä olisi huone tai huoneita vuokrattavana. Tutkailin eilen asiaa hieman tarkemmin ja löysin Kastellan turistitoimiston sivuston. Siellä esitellään 94 sivun verran näitä apartment -majoituksia, joten valinnanvaraa näyttäisi olevan. Kaikenlisäksi epäilen että ihan kaikki majoitusta tarjoavat tahot tuskin ovat edes listautuneet.

Hintoja en sen enempää viitsinyt tutkailla, mutta nopealla vilkaisulla huone näytti maksavan huippusesonkina 70-100 euroa ja low seasonina maksimissaan 75 egeä. Nuo tuskin ovat mitään keskihintoja tai edes kunnon esimerkkejä hintatasosta, kunhan vain osuivat silmään. Jos haluatte tutustua asiaan paremmin, majoitusvaihtoehtoja hintoineen ja muutakin asiaa Kastellasta löytyy osoitteesta www.kastela-travel.com.

Ja lopuksi naisten oveluudesta. Olen luvannut, että vien Lucyn syömään joku päivä kiitoksena kaikesta siitä mitä hän on eteeni tehnyt. Löysin eilen erittäin kiinnostavat pizzerian jossa en ole vielä käynyt. Ajatus oli se, että jos menemme sinne, voin samalla maistaa vihdoin sitä mustaa riisiä, josta paikalliset tuntuvat kovasti pitävän ja joka esitellään paikallsena erikoisuutena. Suomesta olen kuullut sitten tasan aivan päivastaisia kommentteja tämän ruokalajin maittavuudesta. Kyseessä on siis mustekalan musteella sotketusta riisistä. Itse en kyseistä ruokalajia ole siis vielä uskaltautunut maistamaan. Nyt olisi siis mahdollisuus.

Vaan eipä ole. Aluksi idea kuullosti hyvältä myös Lucyn korvissa. Juttelimme niitä näitä, myös paljon muistakin asioista kuin siitä, että minne menisimme syömään. Kaiken keskustelun jälkeen huomasin sopineeni, että olemme menossa ensi perjantaina, emme suinkaan siihen pizzeriaan, vaan pizzerian vieressä sijaitsevaan fine dinig -ravintolaan jossa ateriakokonaisuus muodostuu vähintään kolmesta eri ruokalajista. Joihin ei kuulu musta riisi. Siihen pizzeriaan voin sitten varmaan tutustua ihan itsekseni......  En vieläkään tiedä miten kaikki tapahtui ja miten pizzeria vaihtui tähän toiseen ravintolaan. Mutta siis, perjantaina suuntana on ravintola Stalla täällä Kastel Starissa. Arvosteluja luvassa sitten myöhemmin.

Nyt siis pitäisi keksiä tekemistä tälle päivälle. Kaikki suunniteltu kun oli tehty jo ennen kahdeksaan. Tietty sitä voisi siivota, mutta se taitaa olla hieman liian raskasta kun lämpöä on luvattu 32 astetta. Eikös vaan? Toisaalta voisi mennä uimaan. Ja kahville tuonne meidän rannalle. Tai jotain. Katsellaan.