30. elo, 2016

Ongelmia

On se ihme, että vaikka ihminen saisi nukkua ihan tasan kuinka pitkään haluaa, sitä herää melkein keskellä yötä. Eilen heräsin hiieman ennen kuutta ja sama juttu tänään. On muka kuuma, ajatukset pyörii päässä.... Itse haluaisi nukkua, mutta pääkoppa ei. Turha sitä on koittaa väkisinmaata, ei kun ylös ja päivän askareisiin.

Tänään askareissa oli ensimmäisenä, aivan kuten monena muunakin aamuna, kauppareissu. Tällä kertaa lampsimme Rockyn kanssa taasen tuonne hieman pidemmälle hieman suurempaan elintarvikeliikkeeseen koska listalla oli aika paljon perushuttua päivän ateriatarpeiden lisäksi. Yleensä, jos tarkoitus on ostaa hieman enemmän asioita, marsimme suurempiin myymälöihin. Ja jos tarkoituksena on täyttää kaapit perusjutuilla kuten mausteilla, jauhoilla ja vaikkapa makarooneilla, suunta on vielä astetta isompaan myymälään.

Tänään matkalla kauppaan seurasin tuossa oheisessa kuvassakin näkyvän paikallisen puhtaanapitoyksikön toimintaa. Joka näytti sangen toimeliaalta. Kolmen miehen yksikkö, joista yksi ajaa autoa ja kaksi roikkuu takapaksissa. Pysähdys roskapönttöjen kohdalle ja pönttö kerrallaan tyhjennykseen. Toinen tyhjentää, toinen keräilee suurimmat irtoroskat. Kun astiat ovat tyhjät, kyytiin ja matka jatkuu seuraaville pöntöille. Näppärää ja toimivaa. Suomalainen työturvallisuusviranomainen saattaisi tosin hieman nikotella kavereiden matkustamisesta auton perässä.....

Mutta nyt on kuulkaas useampikin ongelma ratkaisua vailla. Ensinnäkin tyttövauvan nimen tatuointi tuohon vasempaan käteen. Minullahan ei vielä ole minkäänlaista hajua nimestä, joka neitokaiselle annetaan 17.09. Mutta tatuointi pitäisi suunnitella. Ja aika nimen hakkaukselle pitäisi sekin varata. Mutta mutta....

Koska nimestä ei siis ole tietoa, olen käyttänyt sijaisnimenä nimeä 'Pirkko'. Jolla olen siis mallannut erilaisia fonttityyppejä. Ongelma on siinä, että Pirkko ei näytä hyvältä millään fontilla. Ei millään. Joten toivon todellakin ettei tytön nimeksi ihan oikeasti tule Pirkko. Ja Ville, jos/kun luet näitä juttuja niin voisit kyllä vinkata sen nimen mulle ajoissa. Pääsisin suunnittelemaan fontit ja varaamaan ajan. Enkä sitä nimeä kenellekkään vuoda. Kuvat uudesta tatskastakin otettaisiin niin ettei niistä paljastu nimeä ennen tuota ristiäispäivää.

Seuraava ongelma. Kuten olen kertonut, olen kuulemma menossa syömään 'melkein fine dinig -ravintolaan' perjantaina. Ja eilisen mielipidetiedustelun suomiystävien parissa en saa mennä sinne shortseissa. En edes siisteissä shorteissa. Eli joudun siis pukeutumaan pitkiin housuihin. Ja kauluspaitaan. Pitkät housut eivät ole ongelma muutoin kuin siksi, että olin haaveillut shortsielämästä aina jonnekin loka-marraskuuhun asti. Mutta jos kerran käyttää puolipakosta pitkiä housuja, eihän se ole kauhea synti, eihän? Sitäpaitsi minun pitää löytää silitysrauta lainaksi jostain koska molemmat housuvaihtoehdot ovat eivät ryppyisiä, vaan ihan yhtä ryppyä.

Kauluspaita muodostaa ongelman. Minulla kun ei näytä olevan yhtään kappaletta lyhythihaista kauluspaitaa. Pitkähihaisia löytyy kyllä vaikka mihin lähtöön, mutta 30 asteen lämpöön soveltuvaa kauluspaitaa ei siis ole. Joten joutunen siis paitakaupoille. Ongelma on se, etten tiedä missä kaupoissa täällä meidän kylillä myydään miesten kauluspaitoja...... Kylläpä yksi ravintolailta muodostaakin valtaisan määrän erilaisia solmukohtia!

Tämä päivä menee siis mm. yllämainittuja ongelmia ratkoessa. Ja päiväunia nukkuessa, sillä koska heräsin taasen turhan aikaisin, tarkoittaa se sitä, että päiväunet saattavat venähtää. Eilen kun myöskin heräsin ajoissa, päiväunet kestivät sitten 3,5 tuntia...... ja samaa pelkään tänään.