31. elo, 2016

Vieraassa sängyssä

Tulipa viettyä viime yö aivan vieraassa paikassa. Siitä lisää myöhemmin, nyt tähän alkuun aivan jotain muuta.

Tuossa kuvassa tepastelee kukko. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, täällä meidän huudeilla on melkoisen tavanomaista se, että ihmisillä on jonkinlainen puutarha pihamaallaan. Toisilla se on isompi, toisilla taasen tarkoitettu lähinnä tomaatin kasvatukseen. Puutarhojen lisäksi aika usealla pihalla näyttää käyskentelevän kukkoja ja kanoja. Lisäksi aamuisin kuuluu kukkojen kiekuntaa aika yleisesti ympäri kylää. Ja eihän siinä mitään, tuoreet kananmunat ovat aina tuoreita kananmunia. Mutta kun lain mukaan eläinten pito pihoilla on kiellettyä. Vaan mitäpä sitten? Jos lakia ei kauheasti vahdita niin menkööt..... Eikä se ainakaan minua häiritse. Pitäisi vaan löytää joku kananmunaviljelijä jolta voisi hakea juuri munittuja munia.....

Kauluspaitaprobleema ei ole ratkennut vieläkään. Kävin eilen yhdessä myymälässä lähellä meidän rantaa. Olen pitänyt ulkopuolelta tarkasteltuna tätä myymälää varteenottavimpana kohteena vaateostoksille. Mutta ei, se ei myy kuin naisten vaatteita! Joten etsintä jatkuu.... Joku ehdotti, että jos tilaisin postimyynnistä paidan. Muuten hyvä, mutta se tuskin ehtisi tänne perjantaihin mennessä. Onhan minunkin paketit Suomeen tehneet matkaa jo kohta kaksi viikkoa! Luottamukseni Kroatian postiin ei ole siis aivan tapissa.

Taisin kirjoitella joskus tänne juuri muutettuani siitä, että kuinka pystyn seuraamaan ja kuinka näen erilaisia urheilutapahtumia televisiosta. Mutta pelko pois. Eipä hätää. Olen nyt katsellut maanantaina ja tiistaina suoria lähetyksiä KHL:stä, vieläpä sangen vauhdikkaista ja jännittävistä otteluista. Ja tarjonta jatkuu. Tänään on vuorossa taasen Medvesak Zagrebin kotiottelu! Ja kaiken päälle, uskokaa tai älkää, jälkilähetyksenä nähtävä Saksa-Suomi -jalkapallo-ottelu! Uskomatonta, kyseessä on kuitenkin vain harjoituspeli.

Urheilusta vielä, Suomihan ei menestynyt Rion olympialaisissa kovin kaksisesti. Mutta onneksi alkaa talvi ja talvilajit. Niissä kun menestys on ainakin ollut hieman parempaa. Mutta jos niissäkin alkaa tökkiä, niin keksitään lisää lajeja. Ja menestystä tulvii.

Ihan pikkaisen joutui hymähtämään viime viikonloppuna ja alkuviikosta kun Yle uutisioi Suomen urheilumenestyksestä. Suomi oli saavuttanut kultaa liitosaappaan heitossa urheilijan, jonka nimeä en juuri nyt saa päähäni, tehtyä jopa maailmanennätyksen! Toisekseen Suomen kunniakkaasti taistellut rulla-ampumahiihdon maajoukkue voitti jotkut kisat jossain. Ja melkein ylivoimaisesti. Tosin kun perisuomalaisen Mölkky -pelin kanssa lähdettiin ulkomaille, lajin MM -kisoissa ranskalaiset veivät suomalaisia kuin litran mittaa..... Mutta onneksi meillä on liitosaappaat ja rulla-ampumahiihto.

Nyt siihen vieraaseen sänkyyn takaisin. Jotkut likaisen mielikuvituksen omaavat lienevät saaneet jos jonkinlaisia ideoita siitä, missä mietin viime yön. Mutta ei, niin hyvin ei suinkaan käynyt. Olen kirjoitellu parina viime päivänä siitä, kuinka on ollut jotenkin vaikeaa nukkua. Kun on ollut kuuma ja asiat on pyörineet päässä, niin äijä on myös pyörinyt lakanoissaan. Niinpä ajattelin, että josko sitä koittaisi jotain uutta ja tein pedin olohuoneen sohvalle. Lakana alle, peitto ja tyyny kainaloon ja avonaisen, hyttysverkolla varustetun ikkunan alle nukkumaan.  Enkä sitten herännyt kuuden aikoihin kuten parina edellisenä aamuna. Enkä heräillyt yöllä. Kokeilu siis onnistui. Niinpä saatan nukkua seuraavankin yön sohvalla. Tai jossain muualla. Minullahan näitä vaihtoehtoja riittää.