3. syys, 2016

Ravintolassa ja radiossa

Että semmoinen perjantai sitten. Tuli oltua niin ravintolassa kuin livenä radiossa. Näistä lisää myöhemmin, tähän alkuun ihan jotain muuta.

Taas kerran suuret kiitokset teille lukijani. Tällä viikolla teitä on taas ollut tilastojen perusteella ennätysmäärä. Kiitos siitä. Toivottavati pysytte kyydessä jatkossakin. Niitä juttutoiveita voi lähetellä siis joko tuolla palaute -sivuilla tai suoraan sähköpostiin jarih@jarih.fi.

Kirjoittelin tuossa muutama päivä sitten, että olisiko syksy hiljalleen alkamaisillaan kun muka oli sen verran viileämpää ja kaikkea.... Eilen kun pukkasi aurinkoa täysin pilvettömältä taivaalta, oli tuuletonta ja lämpöä 32 astetta niin totesin että ei se sitten ihan vielä kuitenkaan alkanut. Vaikkakin tuolla meidän rannassa huomaa selvästi sen, että siellä on selkeästi vähemmän turisteja liikkeellä. Suurimmat matkustajamassat ovat kyllä kaikonneet, mutta kun teet pikkaisenkin pidemmän koiralenkin ja olet aivan märkä hiestä, niin kyllä sitä kesää näyttäisi olevan vielä jäljellä. 

Jos olette suunnittelemassa reissua Kroatiaan, syyskuu on vielä aivan täysi kesäkuukausi. Lämpöä piisaa ja vain kesäisin olevat ravintolat ovat vielä auki. On ehkä pikkaisen hiljaisempaa kuin aivan keskikesällä, ja jos et etsi suuria massoja joiden keskellä vaeltaa, kannattaa harkita loman siirtämistä hieman syksymmäksi. Väriä saa pintaan ja Adrianmeressä voi uida aivan taatusti.

Kävin eilen sitten 'melkein fine-dinig' paikassa syömässä. Ensinnäkin ravintola oli näppärästi hukannut valmiit menuunsa jonnekin, sillä vaikka he kertovat netissä että heillä näitä valmiita menuvaihtoehtoja on, itse ravintolassa ruokalistalla niitä ei mainita. Mutta kysyttäessä vaihtoehdot löytyvät kyllä. 

Päädyimme valmiiksi suunniteltuun menuseen. Aivan alkuun pöytään tuotiin jonkinlainen ruokatutkielma, joka sisälti pienen pienen palasen ananasta ja erittäin pienet kikkareet jotain lihaa. Koko komeus oli koristeltu suklaakasitikkeella. Ehdin jo miettiä, että jos koko setti on näin miniatyyristä niin millä fast food luukulla asioin kotimatkalla.

Mutta ei, seuraava antipastolautanen (kuvassa) oli jo ihan näppärän kokoinen. Ja erinomaisen makuinen. Ei mitään valittamista. Pääruokana minulla oli possunfilettä kastikkeella. Tämä vaihtoehto oli no, ei nyt ihan kauhea pettymys mutta ei mikään hattuja ilmaan -kokemus. Seuralaiseni söi kalaa, joka oli kuulemme myös ihan ok. Lopuksi jälkiruoka, joka oli taas erinomainen. Kokonaisarvosana ateriakokonaisuudella on vahva 7,5 tai kasi miinus.  Suosittelen Stalla -ravintolaa varauksella.

Niistä  hinnoista. Menukokonaisuudet kustansivat about 120 kunaa kappale, eli siis kuutisentoista euroa. Ei paha neljän ruokalajin menusta. Talon viini, joka näyttäisi maksavan kaupassa 40 kunaa, sen sijaan kustansi 260 kunaa, joka on aivan puhdas sikahinta. Vaikka viini olikin erinomaista.

Ennen ravintolaan lähtöä perjantain perinteitä noudattaen kuuntelin Radio Suomen Puhelinlangat laulaa -ohjelmaa. Ja ajattelin, että mitäpä jos testaisin että jos sitä vaikka pääsisi itsekkin läpi. Ja kyllähän sitä pääsi! Niinpä juttelin sitten mm. Kroatiassa asumisesta, itse maasta, viineistä, kroaattien urheiluhulluudesta ja paikallisesta brokratiasta semmoiset vajaat kymmenen minuuttia. Suorana radioon. Perjantai-iltana. Vähänkö nauratti. Ja vielä pikkaisen enemmän nauratti kun kaverit alkoivat antaa palautetta kuultuaan turinani.

Se oli siis semmoinen perjantai. Tänään lauantaina ajattelin käväistä katsomassa paikallisen jalkapalloseura HKN Val'in kauden kotiavausta tuossa meidän kylän jalkapallokentällä. Val pelaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Huomenna sunnuntaina on pakkosiivous, sillä vuokranantaja on tulossa maanantaina hakemaan vuokran. Toisekseen siksi, että täällä juoksentelee lähes Rockyn kokoisia pölypalloja siellä sun täällä. Eikä niitä sadepäiviä, joita olen odottanut siivouspäiväksi näyttäisi olevan tulossa, joten pakko se kait on venyä.

Mutta viikonlopun tapahtumista lisää sitten maanantaina. Nyt oikein hyvää viikonloppua kaikille!