5. syys, 2016

Palvelukseen halutaan

Kuten olen kirjoitellut aiemmin, olen odottanut pilvistä sadepäivää jotta kämpän siivous olisi miellyttävämpää. Kun moista päivää ei tuntunut kuuluvan, päätin sitten eilen siivota. Huiskin menemään rättien ja luuttujen kanssa semmoiset vajaat kolme tuntia aivan märkänä hiestä, sillä eilen aurinko porotti ihan entiseen tapaan ja lämpöä oli tavalliset 30 astetta. Nyt on kämppä siisti juu, ja ulkona on pilvinen päiviä! Lämpöä ei ole kuin 22 astetta ja iltapäiväksi on luvattua sadetta! Jos ottaisi päähän voisin melkein sanoa ruman sanan. Mutta olkoon.

Sen sijaan julistan siivojan paikan avatuksi. Vaatimuksia ei paljoa ole, mutta eipä palkkakaan ole häävi. Työnkuva pitää sisällään asunnon siivouksen tasaisin väliajoin. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä. Kuvalliset naispuoliset hakijat etusijalla, koska olen vanha likainen mies.

Elämä on tässä alkuviikosta, lauantai ja sunnuntai mukaanlukien, melkoisen täynnä jalkapalloa, koska Kroatian sisäisen sarjan eteläinen lohko  ja MM -karsinnat alkoivat. Eilen sunnuntaina katselin kaksi MM -karsintapeliä televisosta, tälle päivälle on suunnitelmissa ainakin kaksi ottelua. Kroatia aloittaa karsinnat kotipelillä Turkkia vastaan ja Suomi samoin kotipelillä Kosovoa vastaan. Pelit tulevat samaan aikaan eri kanavilta, joten täytyy viritellä kisakatsomo kahden päätelaitteen periaatteella.

Lauantaina kävin katsomassa jalkapalloa ihan paikanpäällä kun paikallinen HKN Val aloitti kotiottelukautensa. Ensimmäisellä kierroksella oli tullut vieraissa tukkaan 1-0, mutta nyt peli oli loksahtanut uomiinsa.  Vierasjoukkue Jadran JP oli täysin vastaantulija ja niinpä pisteet jäivät Kastel Stariin lukemin 4-1.

En näemmä vieläkään osaa oikein käyttäytyä näissä jalkapallokatsomo -asioissa. Lippujen tuohon Valin kotipeliin piti maksaa 20 kunaa, eli vajaat kolme euroa. Minä kävelin aivan samalla tavalla kuin keväällä ottelussa käydessäni suoraan johonkin klubitilaan (?), jossa on baari ja paljon vanhoja äijiä pelaamassa shakkia tai iskemässä korttia. Kukaan ei myynyt minulle minkäänlaista lippua tälläkään kertaa. Eikä kukaan ihmetellyt, että mitä tuo äijä täällä tekee. Niinpä istuskelin klubin parvekkeella ja katselin peliä. Ostin toki säästyneillä lippurahoilla kaksi olutta, jotka kustansivat juurikin tuon saman 20 kunaa. Yhteensä siis. Eli tasoissa ollaan.

Rouva Kana, josta olen kirjoittanut viime viikolla, koki loppunsa sitten eilen. Sain siitä vielä erinomaisen kanapastan. Näin ollen rouva todellakin ruokki minut kolmena päivänä, joten häneen panostamani kolmisenkymmentä kunaa, eli nelisen euroa, maksoivat itsensä kyllä hyvinkin takaisin. Rouva Kanan kolleega löytää tiensä ostoskoriini tulevaisuudessa aivan varmasti, varsinkin nyt kun tiedän vähän enemmän maustamisesta ja muutoinkin valmistusprosessista.

Näin on viikko potkaistu käyntiin. Tänään vuokraemäntä tulee hakemaan vuokran, josta selitys siis tuolla alussa mainitsemalleni siivoukselle.... Muutoin ei pahemmin suunnitelmia tälle viikolle ole, mutta niitähän ehtii kertymään tässä viikon kuluessa. Tai sitten ei. Saa nähdä mitä tapahtuu. Näsitä sitten myöhemmin.