6. syys, 2016

Valitusta, valitusta

Kirjoitin tuossa aiemmin, että eiliselle maanantaille oli luvattu pilvistä päivää ja jopa sadetta. Ihan koko päiväksi. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Aamupäivä oli pilvinen ja päiväunilta heräsimme Rockyn kanssa sadepäivään. Vettä tuli tasaisen harmaalta taivaalta välillä ihan kunnollakin. Eli ennuste piti vaihteeksi paikkansa.

Lämpötilakin putosi sateessa lähes suomalaiseksi. Iltapäivällä lämpöä oli vielä parikymmentä astetta, mutta illalla enää 17. Ja nyt aamulla herätessä mittari näytti vain 16 astetta. Tälle päivälle on tosin luvattu aurinkoa ja lämmön pitäisi nousta 26 asteeseen, mutta olihan aamulenkki Rockyn kanssa tänään aika jäätävä. Verrattuna siis siihen mihin olemme ehtineet jo tottua.

Nyt sitten osastolle valitus. Minä muutin, tai ainakin luulin muuttavani, lämpöiseen etelän maahan. Mutta ei! Täällähän on lähes pakkasta! Minua on huijattu! Mihin tästä asiasta voi valittaa? Vai yrittääkö joku saada minut vaiihtamaan sortsit pitkiin housuihin? Mitä täällä tapahtuu?

Eilen illalla, tuossa edellä mainitussa pakkassäässä, jatkui tämän viikon teema eli jalkapallo. Sekä Kroatia että Suomi avasivat MM -kisojen karsinnat kotiotteluilla. Kroatia joutui pelaamaan ottelunsa tyhjälle katsomolle kiitos viime kesän EM -kisoissa riehuneiden kroaattiääliöiden.

Eikä lähtenyt kummankaan maan karsinnat sitten parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle. Kroatia tasasi pisteet Turkin kanssa lukemin 1-1, joka oli selkeä pettymys. Suomi puolestaan sähläsi pisteen Kosovolle Turussa samoin lukemin. Näin Suomen unelma jalkapallon MM -kisoista elää vielä, tosin aika heikosti, mutta elää kyllä. Se, että Suomi on varsinkin toisen puoliajan ihan suoraan ottavana osapuolena sellaista joukkuetta vastaan, joka on ehtinyt harjoitella yhdessä noin kolme tuntia ja sai itsekin tietää noin 6 tuntia ennen ottelua ketkä ylipäänsä saavat pelata, ei anna kovin pieniä kertoimia lohkon muita maita vastaan. Jotka ovat pari-kolme napsua kovempia jalkapallomaita kuin Kosovo. Joka pelasi eilen siis historiansa ihka ensimmäisen karsintaottelunsa. Mihin tuosta Suomen esityksestä voi valittaa?

Olen kehunut lähes kaikille, jotka ovat jaksaneet kuunnella, Yle Areenan palvelua. Mutta mutta..... eilen palvelu pätki, tökki ja katkesi vähän väliä. Ei auttanut palvelun buuttaus eikä edes poisto ja uudelleen asentaminen. Lähetys väpätti, kelasi itseään ja katkesi kokonaan aivan liian usein. Toivon todellakin, että kysymyksessä oli ohimenevä ongelma, sillä olenhan minä aivan koukussa Ylen 20.30 -uutisiin, joita katselen nimenomaan Areenan välityksellä. Mihin tästä voi valittaa?

Lopuksi ihan pikkainen kehu. F-Securen Freedome palvelu on hyvä palvelu. Tosin se maksaa 2.99 euroa kuukaudessa, mutta toimii todella hyvin. Ellei tuo Areenan pätkiminen sitten johtunut juurikin tästä palvelusta? Freedom tarjoaa suojaa, se mm. blokkaa haitalliset seurantayritykset, suojaa nettiliikenteen ja tutkii onko puhelimesi sovellukset turvallisia. Kaikkein tärkein ominaisuus on luonnollisesti se, että Freedome kätkee sinun oikean sijainnin ja voit itse määritellä sen missä haluat olla. Minä sijaitsen esimerkiksi juuri nyt Espoossa. Tämä mahdollistaa mm. tekijäoikeudellista syistä vain Suomessa katsottavien ohjelmien seuraamisen, sillä olenhan minä Espoossa! Pystyn siis nauttimaan huippuohjelmista kuten vaikkapa esimerkiksi Hottikset......

Olette jo varmaan huomanneet ettei tämän päivän kuvituskuva liity tekstiin mitenkään. Ja olette siinä aivan oikeassa. Kyseiset pöllöt tarttuivat joskus kameraani ja nyt ajattelin julkaista kuvan kun muutakaan kuvaa en tähän hätään löytänyt. Pöllöt ovat käsintehtyjä ja ovat myynnissä tuolla meidän rannalla.