8. syys, 2016

Kiekkoilta

Tänään se on sitten varsinainen jääkiekkoilta. Joka sinänsä kuullostaa vähintäänkin omituiselta ottaen huomioon se tosiasia, että kirjoitan tätä Kroatiassa. Mutta siis, ensin SK1 kanavalta alkaen kello 16.00 Salavat Ufa - Jokerit KHL:ää. Kohtuullisen pitkään odotettu ottelu. Ja heti sen perään, Neloselta World Cupin valmistava ottelu Suomi - Ruotsi. Molemmilla parhaat mahdollisimmat joukkueet. Toivottavasti pelit ja vehkeet toimivat. Siis minulla. Siis tietotekniset pelit ja vehkeet.

Eilinen rahojen välissä eläminen on päättynyt. Hukassa olleet rahat pamahtivat kroatialaiselle tililleni eilen kello 13-14.00 välillä. Siis iltapäivällä. Ei yön aikana kuten rahasiirrot Suomessa, vaan keskellä päivää. Joka tarkoittanee siis sitä, että se virkailija, joka niitä rahoja siinä kenkälaatikossa tänne oli tuomassa, sai kuin saikin aamulennon ja oli näin päivällä täällä..... Ehti varmaan vielä illaksi kotiin.

Eilinen oli sadepäivä. Tai sade -iltapäivä jos ihan tarkkoja ollaan. Vettä alkoi tulla siinä kahden aikoihin ja sateli enemmän ja vähemmän rankasti jonnekin puoli kuuten asti. Kun sade sitten loppui, me lähdimme Roksun kanssa lenkille.

Teimme siinä alkuillasta semmoisen, erittäin epäluotettavan askelmittarin mukaan, lähes 5.500 askeleen lenkin. Kävimme pankkiautomaatilla, kaupassa ja apteekissa. Joka olikin jälleen hauska vierailu.

Olin käynyt apteekissa siis jo tiistaina, mutta tuolloin lääkkeeni oli loppu. Tule takaisin keskiviikkona kello kuuden jälkeen, me tilaamme tropit siihen mennessä. Niinpä sisällytimme lenkkiimme uusiokäynnin apteekissa. Ja tähtäsimme vierailun kello 18.00 jälkeiseen aikaan. Siellähän troppi sitten odottelikin. En tarvinnut mitään papereita, sillä farmaseutti muisti minut. Neitokainen kiikutti paketin tiskille, kysyi vielä että tiedänkö miten lääkettä käytetään jonka jälkeen oltiinkin sitten että bok bok. Tavan mukaan lääkkeet eivät jälleen maksaneet mitään, sillä minullahan on paikallinen sosiaaliturva. Vertailun vuoksi, Suomessa tuo setti pillereitä kustansi pikkasen päälle 20 euroa. Vaikka minulla oli tuolloin suomalainen sosiaaliturva. Jotenkin tykkään hieman enemmän tästä paikallisesta systeemistä.

Samaisella lenkillä säikähdin jälleen kerran oikein kunnolla. Olimme Rocky kanssa kävelemässä kaikessa rauhassa meidän rantaa pitkin, kun jostain yhden terassin kätköistä rynnisti aivan järjettömän kokoinen, irti oleva rotweiler. Ja sekunnin sadasosa koiran ilmestymisen jälkeen perässä tuli koiran omistaja. Sehän se minut vasta pelästyttikin, sillä yleensä jos koiran omistaja pelkää kasvattinsa kohtaamisia toisten koirien kanssa, se ei lupaa hyvää. No, tilanne meni onneksi nopeasti ohi, kiitos rottiksen omistajan pikaisen toiminnan. Rocky ei siis päässyt näyttämään sille rottikselle, että kuka se meidän rannan kingi onkaan.   

Ja lopuksi samalla lenkillä havainnoitua. Olen kehunut liikennettä täällä mm. siksi, että kuskit ottavat muut tiellä liikkuvat kiitettävästi huomioon. Näin ollen, tietä myös toisille antaen, liikenne sujuu sangen jouhevasti. Mutta poikkeus vahvistaa säännön.

Seurasin eilen kun eräs rouva oli pistänyt Fiatinsa parkkiin lähes risteysalueelle, paikkaan joka on meidän kylään johtavan 'pääväylän' ja rantabulevardin risteyskohdassa. Ehkäpä liikennöidyin paikka meidän rannalla. Rouva istui autossaan hätävilkut päällä kaikessa rauhassa peilaillen itseään taustapeilistä tukkien samalla toisen kahdesta kaistasta. Ja aiheuttaen näin ollen melko mellevät jonot kumpaakin suuntaan. Oli aika mielenkiintoisia ilmeitä siinä jonossa seisovien autojen kuljettajilla kun vihdoin pääsivät ohittamaan Fiatin. Lopulta joku menetti hermonsa ja kävi kertomassa rouvalle mitä mieltä hän on valitusta parkkipaikasta. Fiat lähti siitä sitten aika äkäsesti....

Tälle päivälle näyttäisi tulevan aurinkoisen aamupäivän jälkeen pivinen ja sadekuuroinen ilta/iltapäivä. Mutta tästä lisää sitten huomenna. Niinkuin varmasti paljosta muustakin.