9. syys, 2016

Naisvieraita

Piti eilen tulla illaksi ukkosta. Ei tullut kuin synkkiä pilviä ja melkoinen pimeys ihan yht'äkkiä. Tälle päivälle on luvattu lisää ukkosia ja sadetta jopa niin, että varoittavat tulvien mahdollisuudesta. Pikkasen jaksan epäillä, varsinkin niitä tulvia.

Tähän alkuun pari kannanottoa elämään Suomessa. Eduskunnassa on meneillään jälleen  kerran eduskuntakeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista. Ainoa reaktioni aiheeseen on, että miksi? Lakihan kävi jo eduskunnassa kertaalleen. Eduskunta äänesti lain läpi ja Sauli pisti nimmarit lakiehdotuksen alle. Joten laki on hyväksytty. Ihan kaikkien sääntöjen ja sapluunoiden mukaan. Mutta sitten joku teki uuden kansalaisaloitteen. Ja koko rumba alkoi alusta.

Eikö Suomen eduskunnalla olisi paljon muutakin tekemistä ja mietittävää kun toistuva puuttuminen kahden ihmisen väliseen rakkauteen? Jos ja kun vastaehdotus hylätään, johtaako se siihen, että taas tehdään  uusi kansalaisaloite? Eikö olisi kaikkien kannalta parempi todeta, että laki on hyväksytty, se tulee voimaan ja pulinat pois?

Tänään on juhlapäivä. Yleisradio täyttää tasan 90 vuotta. Juhlat kuuluvat tänne asti parhaiten radion ohjelmissa sillä Radio Suomi lähettää tänään vanhoja ohjelmia vuosien varrelta. Luvassa on mm. alkuperäinen Nuorten Sävellahja vuodelta 1976 juontajinaan Liisa Lääveri ja Jake Nyman, Anneli Tempakan nuoriso-ohjelman Mikä sinun on vuodelta 1988 ja kaiken kruununa Pekka Saurin legendaarinen Yölinja phone-in-ohjelma yöllä. Muuta tarjontaa en ole vielä ehtinyt tutkailla, mutta eikönän muutkin kanavat asian jollain lailla huomioi.

Minulla kävi eilen naisvieraita. Yläkerran tytöt kävivät hakemassa Rockyn pihalle leikkimään kanssaan kuten tekevät aika usein. Leikkivät sitten aikansa ja kun Rocky tuli kotiin, samalla oven avauksella sisään marssi Martha 1,5-2 vuotta. Martha tuli muina tyttöinä olkkariin, otti Rockyn pallon ja alkoi heitellä sitä. Kun siskonsa yritti houkutella ovelta Marthaa poistumaan, pikkuneiti marssi sinne ja länttäsi oven kiinni siskon nenän edestä. Samalla Martha selvitti minulle jotain ja nauroi päälle. Minulle tuli tunne, että meillä on kielimuuri välilämme. Martha poistui sitten siskon sylissä raastavasti parkuen....

Eilen mainostamani jääkiekkoilta supistui sitten yhden ottelun mittaisesti. Salavat Ufa - Jokerit näkyi täysin ennokkotietojen mukaan SK1 -kanavalta, mutta koittaessani viritellä Nelosta Suomi - Ruotsi -ottelua varten, vastaani tuli ilmoitus ettei Nelosen suoratoista ole World Cup -otteluiden aikana käytössä. Pahoittelemme.

Siinähän pahoittelette. Mutta jos/kun en näe World Cup -pelejä, en edes niitä jotka näkyvät vapaalla kanavalla, on turha odottaa että ostaisin Ruutu -palveluanne hintaan 7,95/kk ihan vaan että minulla olisi mahdollisuus nähdä Jetrho Rostedt milloin missäkin roolissa tai kauhureality Hottikset. Jotenkin minulla on semmoinen tunne, että pärjään ihan hyvin ilman niitäkin.

Kuten ylläolevasta tekstistä saatatte huomata täällä ei ole juurikaan tapahtunut mitään joten kirjoittelen pitkät pätkät Suomen tapahtumista. Ai niin, teinhän minä eilen pannukakkua. Ja koitin löytää mansikkahilloa sen kanssa mutta huonolla menestyksellä. Joten päädyin ostamaan jätskiä. Mutta hyvin putosi. Pannaria jäikin vielä, joten tämänpäivän lounas koostuu hernekeiton ja pannukakun jämistä. Eli vähän niinkuin olisi torstai. Mutta ei kait se yhden päivän klappi nyt niin iso ole. Eihän?