17. syys, 2016

Sadepäivä

Olipa jännä aamu tänään. Kun lähdimme Rockyn kanssa aamulenkille ja kauppaan, taivas oli kolmelta neljäsosaltaan todella tummien pilvien peitossa. Se viimeinen neljännes oli aivan sinistä taivasta. Tilanne näyti sen verran pahalta, että piti pistää tossua toisen eteen ihan tosissaan. Maailman ahtaimmassa kaupassakin asiointi hoidettiin mahdollisimman nopeasti, hieman jopa kiilaillen.

Mutta eipä ponnistelut riittäneet. Paluumatkalla, noin puolessa välissä reissua, taivas aukeni ja alkoi tulla vettä. Ja kun kirjoitan, että alkoi tulla, se ei suinkaan tarkoita pikkuista tihuttamista vaan kunnon kaatosadetta. Oli siis himpun verran kostea kauppareissu. Sateenvarjoahan meille ei luonnollisestikaan ollut matkassa.

Tällä hetkellä taivas on harmaiden pilvien peitossa. Säätiedotuksen mukaan sade/ukkoskuurot jatkuvat koko päivän, lämpötila kipuaa kuitenkin tavanomaisiin 27-28 asteeseen. Ukkosista on voimassa keltainen varoitus aina kello 11.00 asti. Kelien puolesta saattaisi siis olla siivouspäivä, mutta katsellaan nyt......

Tein eilen pannukakkua reseptillä, jonka nimi on 'Maailman paras pannukakku'. Ja siitä tuli, no.... todella hyvää. Joka puolestaan tarkoitti sitten ähkyä loppuillaksi.

Makailin siis eilisen illan mahani vieressä urheilua seuraillen. Sitä kun tuli siihen malliin, että välillä oli vaikeaa pitää paketti kasassa. Ensin Yle Areena, joka sivumennen sanoen toimi täysin moitteetta eilen, näytti Suomen Mestiksen ottelun Kajaanin Hokki-Jokipojat Joensuusta. Yhden kameran tekniikka, paikallinen selostaja, mutta muutoin toteutus ihan kiva. Niin kiva, että varmasti tulen jatkossakin katselemaan näitä pelejä, sillä Areenasta tulee käsittääkseni Mestis -ottelu joka perjantai.

Tämän jälkeen Saksan jääkiiekon DEL -liigaa. Köln-Munchen. Huomiona tästä pelistä oikeastaan vain se, että katsomossa oli semmoinen meno ja meininki, että oksat pois. Joukkueiden kannattajat, joita oli satamäärin kummallakin, olivat vallanneet kumpikin oman päätynsä ja laulu, huuto ja muu meteli oli jatkuvaa. Olisi mukava joskus kokea tuo livenä paikanpäällä.

Ja lopuksi Englannin Valioligapeli Chelsea-Liverpool. Jonka Chelsea hävisi onnettoman esityksen jälkeen. Eipä taida mestaruutta siis tulla Lontooseen tänäkään vuonna. Hmmpph.

Näin on tämäkin viikko saatu jälleen käsiteltyä. Lapsenlapseni saa nimensä tänään Suomessa ja kunhan nimi julkaistaan, alkaa tatuointiliikkeen etsiminen Splitistä. Tai liike on jo löytynyt, pitää vain löytää oikea fontti, jolla nimi näyttää hyvältä. Ja sitten onkin vuorossa sen hakkaaminen vasempaan käsivarteen.

Mutta palataan näihin taasen maanantaina. Oikein hyvää viikonloppua kaikille.