19. syys, 2016

Vegaaniviikko

Hyvää huomenta Kastel Starista. Meillä on takana sateinen ja "kylmä" viikonloppu, ja samankaltainen suursäätila näyttää jatkuvan vielä alkuviikostakin. Lauantaina lämpöä oli vielä 27 astetta, mutta sunnuntaiksi se tipahti 23 asteeseen. Oli puolipilvistä ja silloin tällöin sateli pikkaisen. Tälle ja huomiselle päivälle näyttäisi olevan luvassa samankaltaista keliä, joten kaippa se syksy sieltä hiljalleen sittenkin saapuu myös tänne. Mutta vielä ei olla lähelläkään shortseista luopumista!

Oheisen kuvan neiti sai sitten nimensä lauantain. Kuvassa pötköttää Iida Emma Linnea. Nyt on vuorossa sitten tatuoinnin tekstityypin valinta, joka ei ainakaan viikonlopun aikana onnistunut lainkaan. Ongelmana oli se, että nimi alkaa i:llä ja tämän kirjaimen saaminen tekstissä nätiksi ja sellaiseksi, että se on vielä luettavissa, on melko haasteellista. Onneksi tässä on koko tämän viikko aikaa, sillä tekstityyppi pitää olla tiedossa tämän viikon lopulla. Silloin varaan nimittäin ajan tatuointiin. Itse hakkaus tapahtuu sitten lokakuun alkupäivinä Splitissä.

Aloitan tänään testiviikon. Tällä viikolla noudatan vegaanista ruokavaliota eli en syö mitään eläinperäistä. Pyydän jo etukäteen anteeksi kiihkovegaaneilta, tulen aivan varmasti viikon aikana syömään jotain sellaista, mitä ei oikea vegaani suuhunsa laittaisi, mutta vakuutan jo nyt, että kysymyksessä on tahaton vahinko.

Olen yrittänyt ihan aidosti paneutua vegaaniseen ruokavalioon, ja siihen että mitä yleensä saan syödä, Vegaaniliiton sivuilta. Siellä tosin aika monessa resepteissä on jotain humusta ja hamppua, joita en taatusti tule tällä viikolla syömään. Ihan vaan siksi, ettei meidän kaupoissa moisia tuotteitta tuskin on edes saatavilla. En myöskään tule tekemään vegaanisesta ruuasta epätoivoisesti joillain sijaisuotteilla 'lihankaltaista', koska en ymmärrä että jos sitä lihaa ei voi syödä, miksi ruuasta pitää silti koittaa tehdä lihaa muistuttavaa. 

Kuten edelläolevasta varmasti selviää, en ole suinkaan sisäistänyt vegaanifilosofiaa ja tulen varmasti syömään kunnon pihvin tämän viikon päätteeksi. Mutta sen verran olen naureskellut vegaaneille, että pitäähän minun itsekin koittaa onko se nyt sitten niin hienoa ja ihanaa. Yhden asian kuitenkin lupaan, tulen kertomaan aivan joka käänteessä siitä, että olen vegaani. Ihan niinkuin meillä 'vegaanipiireissä' on tapana.

Saakohan vegaanit katsoa jääkiekkoa? Löysin nimittäin yllätyksekseni televisiostani kanavan, joka näyttää World Cup -otteluita! Yhden ottelun illassa tosin vaan, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Oli aika mukava fiilis eilenkin katsella Ruotsi-Venäjä -ottelua kun ulkona salamoi ja taivas murisi. Ja kaikki tämä siis Kroatiassa!

Huomenna jatketaan vegaaniviikon seurantaa ja käydään muutoinkin läpi mitä tälle maanantaille mahtuu. Ehkäpä huomenissa saadaan sitten jo kuvaakin vegaaniruuasta.......