20. syys, 2016

Vegaaniviikko vol.2

Enpä olisi ihan heti uskonut kirjoittavani tätä, mutta eilen oli kylmä! Oli siis niin kylmä, että kotona piti sulkea ikkunoita kun läpiveto puhalteli niin viileästi. Ja iltalenkillle piti pistää oikein huppari. Lämpöä oli joku 18 astetta, mutta tuuli oli sen verran napakka että ilma tuntui selkeästi kylmemmältä. Shortsit pysyivät silti vielä jalassa. 

Kävimme Rockyn kanssa iltapäivälenkillä tuolla meidän rannalla. Uusia ravintoloita ei oltu suljettu, mutta rannassa olleita terasseja oli purettu ja siirretty varastoihin odottelemaan ensi kesää. Muutoinkin meno näytti melko verkkaiselta ja rauhalliselta. Baareissa istuskeli vanhoja ukkoja kahvikupin ääressä, jokunen koiran ulkoiluttaja lampsi pitkin rantaa ja kalastajat huolsivat veneitään. Ranta hiljenee......

Eilen oli siis ensimmäinen vegaanipäivä. Kuvassa on päivän lounasannos, jonka menu oli seuraava:

* sitruunainen porkkanaraaste (porkkanaraaste johon oli puristettu sitruunaa)

* tomaatti-sipulihöystö (tomaattia ja sipulia sekaisin)

* Kasvisrasvassa kuullotetut perunat (paistetut perunat)

* Paprika au naturel (pilkottua paprikaa)

Koska ruoka maistuu paremmalta kun sillä on hienoja nimiä, nimesin annoksen ylläolevalla tavalla. Suluissa on sitten se, mitä se ihan oikeasti oli. Tänään olisi tarkoitus tehdä tulista, paistettua riisiä vihanneksilla.

Sen verran vakavasti otin tuon ruuanvalmistuksen, etten käyttänyt edes grillimaustetta koska siinä on tuo sama 'grilli'. Myöhemmin sitten löysin vegaanisivuilta että kyllä grillimaustetta saa käyttää. Huh.

Ja hei, joku kysyi miksi haluan pilkata jonkun ruokailutottumuksia ja ruokavakaumusta leikkimällä vegaanisuudella. En todellakaan halua pilkata ketään, vaan tämä ihmiskoe on tehty aivan silkasta mielenkiinnosta siihen mitä vegaanisuus oikeasti on. Minkälaista ruokaa saa syödä ja vaikuttaako se mihinkään minun elämässäni. Päivän jälkeen olen ainakin jo huomannut, että kiinnitän omaan ruokaani huomattavasti enemmän huomiota kuin jos söisin 'normaalisti'. 

Joten sorry jos jotakuta olen loukannut. Ihmiskoe jatkuu kuitenkin.

Tänään illalla olisi sitten Suomi-Ruotsi jääkiekon World Cupista. Suomen esitys enimmäisessä ottelussa turnauksessa oli sen verran aneeminen, että odotukset eivät ole kauhean korkealla, mutta jospa äijät olisivat vaikka heränneet......