21. syys, 2016

Vegaanipaniikki

Meinasi tulla aamulla kaupassa vegaanipaniikki. Olin suunnitellut tekeväni tänään ruuaksi tomaatti-basilikapastaa, mutta maailman ahtaimmassa kaupassa ei ollutkaan tomaatteja! Olivat jääneet kuulemma eilen saapumatta. Siinä minä sitten seisoin kaupassa ilman totuttua tukea Vegaaniliiton nettisivuilta, josta olen tottunut etsimään mitä saa syödä ja mitä ei. Onneksi muistin, että minulla on jääkaapissa jotain ja pakkasessa lisää, joten eiköhän niistä jonkinlaisen aterian saa aikaiseksi.

Yhtä asiaa tässä vegaaniruokavaliossa olen ihmetellyt. Miksi vegaani ei saa syödä kananmunia? Onko kysymyksessä joku häkkikana -juttu vai se, että kananmunat voi erittäin hyvällä mielikuvituksella laskea syntymättömien kanojen säilytyspakkaukseksi? Mutta kanojenhan pitää munia. Joten eikö kananmuna siis ole luonnonmukainen tuote, eläinperäinen juu, mutta ei mitenkään pakotetusti? Ja jos syöt kananmunan, et edesauta yhdenkään eläimen elämää tai estä yhdenkään eläimen tappamista. Siis miksi ei kananmunia?

Rockysta on tullut vanhemmiten lähesriippuvainen. Se tunkee kiinni minuun ihan joka paikassa. Illalla kun katselen televisiota, herran on pakko päästä syliin, yöllä nukutaan ihan kiinni minussa joko peiton alla tai päällä. Tätäkin juttua kirjoittaessani se makaa tuossa sohvalla ihan kiinni minussa. Eikä siinä mitään, mukavaahan tuo on, mutta hämmentää se tosiseikka, että ilmiö on ihan uusi. Rocky kun ei koskaan aiemmin ole ollut mikään iholla nyhjäävä koira.

Kuten oheisesta kuvasta ilmenee, katsoimme eilen Rockyn kanssa Suomi-Ruotsi World Cup -ottelua. Vaikka Suomi paransi peliään selkeästi ensimmäiseen otteluun verrattuna ja Ruotsi pelaili lähes puolivaloilla niin eihän siinä sitten lopulta hyvin käynyt. Turpaan tuli 0-2 lukemin ja samalla varmistui se, että Suomen osalta turnaus päättyy alkusarjaan. Tarkempaakin analyysia olisi mielessä kyllä, mutta tämä ei taida olla oikea foorumi moiselle.

Yksi asia kyseisessä turnauksessa jaksaa ihmetyttää. Ja se on digitaaliset laitamainokset. Eli televisiokuvassa on eri mainokset kuin mitä hallissa on laitoihin maalattu. Tuntuu jotenkin aivan ihmeelliseltä, että kun katselet isoa kuvaa ottelusta niin laidoissa pyörii vaikkapa SAPin mainokset. Kun televisio sitten tarjoaa lähikuvaa kaukalosta, siinä näkyy kuinka laidassa komeilee Molson -oluen mainokset. Tämä on taas yksi asia, joka ei kerta kaikkiaan vaan mahdu pieniin aivoihini. Kuinka televisofiidiin saadaan ympättyä aivan jotain muuta kuin mitä todellisuus on? Ja mitkä mahdollisuudet moinen antaa tulevaisuudessa todellisuuden muunteluun? Tai muuhun hämärään toimintaan...... Tuokaa foliohattuni! Nopeasti!