27. syys, 2016

Paniikki

Blogi on myöhässä. Juu, tiedän ja pyydän anteeksi. Kaikki johtuu aamupaniikista.

Aamupaniikki taasen johtui siitä, että kun normaaliin bloginkirjoitusaikaan avasin koneen, se ei jostain syystä saanut yhteyttä verkkoon. Ei auttanut boottaus eikä mikään muukaan tietotekninen kommervenkki jonka osaan. Joka todellakaan ei ole paljon. 

Kone toimi aivan normaalisti vielä eilen, mutta illalla päivitin Firefox -selaimen. Ja aamulla internetyhteys oli siis kadonnut. Kokeilin näppäränä poikana sitten Chrome -selainta ja kuinka ollakkaan, kaikki toimi hienosti. Niinpä poistin Firefoxin koneelta ja siirryin Chromen käyttäjäksi. Joka tuntuisi olevan vielä hieman nopeampikin kuin Firefox oli. Nyt pitää vielä vähän kikkailla kirjainmerkkien kanssa, mutta eiköhän tämä tästä lähde.....

En tiedä liittyykö edellämainittu probleema siihen, että myös sähköpostiosoitteeni lakkasi toimimasta. Eli tiedotus: vanha sähköpostiosoite jari.halva@kotinet.com  EI OLE enää käytössä. Sen sijaan minut tavoittaa sähköpostitse tässä blogissa mainitusta osoitteesta 

                                     jarih@jarih.fi

Ystävällisesti päivittänette osoitekirjanne. Kiitoksia.

Käymme Rockyn kanssa nykyisin päivittäin semmoisella tunnin lenkillä iltapäivisin. Toissapäivänä tuolla jossain parin kilometrin päässä kotoa seuraamme liittyi pannaton, laihahko kultainen noutaja -uroskoira. Kävi moikkaamassa Rockya ja jolkotteli siinä meidän kanssa sitten aivan kuini kuulunut meidän porukoihin. Hetken jo ehdin ajatella, että jos se seuraa meitä kotiin asti, pitääkö minun oikeasti ottaa se sisälle. Jossain kohdin se kuitenkin ikäänkuin heräsi ja juoksenteli talojen välistä jonnekin. Varmaan kotiinsa.

Tänään kun olimme lähdössä lenkille samainen koiruus oli tuossa meidän kotitalon edessä. Ja sama juttu taasen, Rockyn moikkaus ja mukana jolkottelua. Suuntasin tietoisesti reissun sinne samoille suunnille missä kultainen noutaja oli viimeksi kadonnut ja kappas vaan, niinpä se katosi taasen. Tasan samoilla huudeilla kuin viimeksi. Eli koiran kotiseutu on tiedossa tulevaisuutta varten. Sitä vaan ihmettelen, että jos koira on jonkun oma, niin eipä siitä kummosta huolta pidetä. Noilla meidän kaduilla kun on aina välillä melkoinen liikenne, niin mm. allejäämisen riski on hyvinkin olennainen. Ehkä se pitäisi sitten adoptoida.

Kiinnitin eilen huomiota meidän talon koululaisiin. Jotka tulivat koulusta joskus puoli seitsemän aikaan illalla! En todellakaan tiedä, mutta aika pitkältä nuo koulupäivä tuntuvat sillä lapsoset kiirehtivät kouluun aamuisin joskus kahdeksan-yhdeksän aikoihin......  Tiedän, että näitä juttuja lukee ihmisiä joilla on lapsia koulussa Kroatiassa, kuulisin hyvin mielelläni ihan oikeaa tietoa siitä kuinka pitkät kouluaikojat täällä ovat. Ettei tarvitsisi arvailla.