1. loka, 2016

Kaikenlaista

Niinkuin eilen jo kirjoitin, se olisi sitten taasen yksi viikko taputeltu. Ja niinkuin aika usein, on tähän viikon viimeiseen päivitykseen on taas kertynyt kaikenlaista pikku sälää.

Eilen tuli sosiaaliturvakortti. Eli se viimeinen kortti näistä virallisista asiapaperikorteista joita olen tässä ensimmäisten kuukausien aikana keräillyt. Nyt minulla on siis kaikki (?) tarvittavat paikalliset kortit, eli olenko nyt sitten vihdoin viimeinen penetroitunut, sulautunut, asettunut tai jotain tähän yhteiskuntaan? Ainakin minulla pitäisi olla samat oikeudet ja velvollisuudet kuin alkuasukkailla. Paitsi etten saa äänestää. Joka paikallisen politiikan tuntien, lienee vaan ihan hyvä. Suomalaisissa vaaleissahan minun pitää käsittääkseni matkustaa Zagrebiin suurlähetystöön äänestääkseni. Pikkaisen epäilen että viitsinkö.

Eilen illalla suunnitelmissa oli kaksi jääkiekkopeliä. Ensin piti katsoa Yle Areenasta Suomen Mestiksen peli, mutta Areena oli eilen taas semmoisella tuulella ettei katsomisesta tullut mitään. Lähetys pätki ja laagasi, latasi itseään ja katkeili kokonaan. Totesin että olkoot. Tuleehan Sportklubilta KHL -kiekkoa. Mutta sielläkin lähetys katkesi ensimmäisessä erässä. Kanavalta tuli jotain täytetohjelmaan joistain jalkapalloliigoista. Onneksi ongelmat ratkesivat toiseen erään mennessä ja niinpä kahden ottelun sijaan näin eilen kaksi erää jääkiekkoa. Parempi sekin kuin ei mitään.

Pikkukissauutisia. Aamun kauppareissulla paljastui todennäköisesti kisun koti. Tai ainakin missä se hengailee. Rääpäle oli nimittäin yhden talon pihassa todennäköisesti äitinsä kanssa. Ainakin täysimittainen kissa oli ihan pikkukissan näköinen ja värinen, josta päättelin sen olevan äiti. Toivottavasti olen oikeassa ja pikkuinen on löytänyt äitinsä ja turvallisen kodin.

 Ai niin, en muista olenko jo kertonut, mutta meidän Rocky on oppinut haukkumaan! Meillä on iltaisin aika usein yksi isoista olohuoneen ikkunoista auki jotta Rocky pääsee suorittamaan kerrostalokyttääjän hommiaan. Se istuu ikkunan edessä ja tarkkailee mitä meidän kadulla tapahtuu. Ja kun naapuriston muut koirat, kuten vaikkapa meidän pihan Rex, aloittavat haukkukonsertin, Rocky yhtyy siihen ainakin silloin kuin tuo naapurin ällö samojedi menee ohi. Siis meidän Rocky, jonka luulin olevan mykkä vielä muutama vuosi sitten!

Näin tällä viikolla. Nyt oikein hyvää viikonloppua kaikille, palaillaan langoille taasen maanantaina.