3. loka, 2016

Uusi viikko

Minua on petetty! Lähdin tänne Kroatiaan pakoon suomalaista syksyä ja talvea. Ja kuinka on käynyt? Tänään on jo toinen pilvinen päivä peräjälkeen! Toinen! Mistä saan rahani takaisin? Toisaalta, uutisten mukaan Suomessa kuulemma satelee lunta ainakin pohjoisessa......

Jos ihan rehellisiä ollaan niin tämä päivä on kääntymässä kyllä ihan aurinkoiseksi. Aamu oli pilvinen, mutta mitä pidemmälle päivä kääntyy, pilvet väistyvät ja aurinko valtaa alaa. Säätiedotus lupailee tälle päivälle puolipilvistä ja 22-24 astetta. Aamulenkillä piti tosin valita huppari-shortsi -järjestelmä koska lämpöä tuolloin oli 'vain' 17 astetta. 

Eilen oli siis pilvinen päivä ja vettäkin sateli. Päätin kostoksi sitten siivota. Ja muistin siinä siivoillessani miksi minusta ei koskaan voi tulla laiva- eikä hotellisiivoojaa. En nimittäin tiedä mitään sen inhottavampaa kuin lakanoiden vaihto. Aluslakana nyt vielä menee, mutta pussilakanat ovat aivan kauheita. Ihan sama onko niissä ne reiät siellä kulmissa vai ei, pussilakanoiden vaihto on epäinhimillistä toimintaa. Olen vakaasti sitä mieltä ettei ihmistä ole tehty eikä suunniteltu moiseen toimintaan. Ja ihmettelen sitä, että vaikka ihminen lentää kuuhun niin miksi pussilakanoille ole keksitty mitään konetta joka sen voisi suorittaa? Vaimo -nimisen koneen lisäksi. 

Tälle viikolle ei omassa henkilökohtaisessa elämässä ole luvassa mitään suurempaa. Ei ainakaan ole minkäänlaisia suunnitelmia. Mutta kyllähän niitä vielä ehtii keräillä. Yleisellä tasolla viikko on sen sijaan sangen mielenkiintoinen. Ainakin jalkapalloilullisesti. Suomen kunniakas jalkapallomaajoukkue pelaa nimitäin MM -karsintaa ensin torstaina Islantia vastaan Reykjavikissa ja sunnuntaina sitten Kroatiaa vastaan kotikentällä. Islanti -peli täytyy  koittaa katsella Areenan kautta mutta kyllähän tuo Kroatia -peli täytyy johonkin paikalliseen baariin mennä katsomaan. Sillä ihminen ei ikinä häpeä tarpeeksi. Ja voinhan aina leikkiä vaikkapa ruotsalaista.