6. loka, 2016

WUCn tarina

Ihan tähän alkuun peruutus. Olen mainostanut lokakuuta vielä mukavana lomakuukautena, mutta pakko tarkentaa ihan pikkaisen. Lokakuu ei oli hyvä lomakuukausi, ei ainakaan jos pitää lämmöstä ja biitsillä makoilusta. Nyt mennään nimittäin jo kolmatta päivää 12-14 aamulämpötiloissa, päivällä on toki ollut 22-24 astetta ja jopa aurinkoa, mutta illaksi ollaan palattu taasen noihin aamun lämpötiloihin. Eli kesän lämpöihin verrattuna kylmää. Tälle päivälle näyttäisi olevan luvassa pilvistä ja 17 asteen lämpöä. 

Worlds Ugliest Car (WUC) palasi eilen kotiin. Ja senkin suhteen pitää vedellä sanojaan pikkaisen takaisin. Rumahan se on kuin mikä niinkuin voitte oheisesta kuvasta nähdä, mutta rehellisyyden nimissä pitää myöntää, että onhan se mukava kun on auto käytössä. Maailma laajenee mukavasti, näet aivan uusia ihmisiä ja paikkoja kun vain ajelet sinne tänne. Ihan niinkuin tein eilen iltapäivällä. Huominen Splitin reissukin lienee helpompi omalla autolla verrattuna bussireissuun. 

Miten moinen liikuntaväline sitten päätyi minulle? Minulla oli sovittu kauppa vanhakoppaisesta Mitsubishi Galantista jo kuukausia ennen tänne lähtöä. Se oli auto, jonka olisin ihan oikeasti halunnut sillä minulla oli aikoinani, siis joskus 80 -luvulla, juuri samanlainen. Ja se oli yksi parhaimpia autoja ikinä. Enkä oikeasti odottanut autolta muuta kuin sen, että sillä pääsee perille tänne. 

Myyjä soitti minulle päivää ennen kuin piti lähteä hakemaan Galantia Pieksämäeltä, että auto ei mennyt katsastuksesta läpi eikä siihen saanut jostain syystä edes sitä normaalia kuukauden ajoaikaa. Joten yks'kaks olin ilman autoa ja reissuun piti lähteä muutaman, olisiko ollut kolmen, päivän päästä. Paniikissa nettisivuilta haku, ja kuinka ollakkaan WUC osui silmiin. Ja vieläpä samasta kaupungista missä asuin! Nopeat kaupat ja kaikki ne tavarat autoon jotka mahtuivat WUCiin ja reissun päälle. Perille päästiin pienen baijerilaisen remontin avulla. Ja nyt WUCiin tehtiin siis seuraava remontti. Auton hinta on muuten vähintäänkin tuplaantunut näiden remonttien ansiosta.....

Tänään on suuri jalkapalloilta. Kroatia pelaa MM -karsintaottelunsa Kosovossa ja Suomen kunniakas Huuhkaja -joukkio Islannissa. Molemmat pelit näkyvät televisiossa, Kroatia -peli paikallisella kanavalla ja Suomen peli Yle Areenassa. Eli luvassa on multimediasähläystä illalla. Sunnuntaina on sitten vuorossa paljon mainostamani Suomi-Kroatia ottelu. Jos Huuhkajat ottaa takkiin molemmissa peleissä, niin nämä karsinnat ovat sitten siinä. Jälleen kerran. Vaikka karsinnat ovat vasta alussa.  

Mutta katsellaan ja palataan asioihin taasen huomenissa!