7. loka, 2016

Erikoispäivä

Tänään on ollut erikoispäivä. Kävisin Splitissä lääkärissä (muka) ja siksi blogikin tulee törkeästi myöhässä normiaikataulusta. Splitin reissusta lisää pikkaisen myöhemmin. Sain eilen pitkään odottamaniani kuvia Iidasta, tai Iitusta niinkuin isänsä tyttöä kutsuu. Ohessa kaljupäästä yksi julkaisu. Näyttäisi neiti kasvavan hurjaa vauhtia. Tämä on yksi huono puoli ulkomailla asuessa, lapsenlapsien kanssa ollaan melko pitkälti kuvien varassa. Täytyy toivoa että ehtisivät käymään vaikkapa ensi kesänä, näkisi noita toukkia ihan livenäkin joskus..... Lupaan viedä niin Sampan kuin Iitun uimaan ja ainakin jätskille. Monta kertaa vielä. 

Sitten jalkapalloa. Ja voi hyvää päivää sentään! Suomen jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat ei vaan näytä osaavan voittaa otteluita vaikka sitä voittoa tarjoiltaisiin kultalautasella. Eilenkin Islantia vastaan Suomi johti ottelua erinomaisen esityksen jälkeen koko 90 minuuttia. No okei, toisella jaksolla joukkue vetäytyi ehkä hieman liikaa ja antoi Islannille otetta ehkäpä hieman liikaa.

Mutta sitten alkoi lisäaika. Jota tuomari oli antanut neljä minuuttia. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Islanti tasoitti. Silloin vitutti hieman. Kun tuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu jostain syystä kuusi minuuttia, Islanti teki voittomaailin. Joka tietysti oli hyvin kyseenalainen ja tuli yliajalla. Lisäaikaahan oli annettu vain neljä minuuttia. Nyt ei enää vituttanut vaan lähinnä nauratti. Suomen kunniakas jalkapallomaajoukkue teki sen taas. Joukkue osaa hävitä viime minuuteilla ja aina jotenkin ihmeellisillä maaleilla/tavalla. Tämä Islanti -tappio kun ei ollut ensimmäinen eikä varmaan viimeinen laatuaan. Innolla odotan sunnuntain Kroatia -peliä......

Niinkuin sanottu, kävin tänään aamupäivällä Splitissä. Minulla oli tapaaminen tohtori Delicin kanssa. Niinpä sompailin WUCilla kaupunkiin, eksyin matkalla sairaalaan mutta hetkisen pyörittyäni löysin itseni tutusta paikassa. Loppu olikin sitten helppo  lasketella sairaalalle. Jonka pysäköintipaikat olivat aivan turvoksissa. Siinä sivussa myös kaikki muut mahdolliset paikat olivat ihan yhtä turvoksissa, sillä autoja oli maan tavan mukaisesti pysäköity jokaiseen mahdolliseen ja osittain mahdottomaan paikkaan. Itse löysin WUCin mentävän raon erinomaisen korkealta jalkakäytävältä. Joka oli lisäksi sangen kapea.

Rotvallin reuna ajotielle oli varmaan 20 cm korkea ja toinen sivu jalkakäytävästä vielkäkin korkeampi. Siinä juuri kohdalla oli luiska, tai semmoinen madallus varmaan pyörätuoleja varten. Siitä siis ylös jalkakäytävälle ja sormi suussa sompailua ettei mikään pyörä kummaltakaan puolelta tipu pois jalkakäytävältä.. Sillä jos joku pyöristä olisi tippunut, siinähän sitä sitten olisin killunut. Sen verran korkealla olin. Saatuani auton ylös ja jotenkin suoraan, kurkkasin ulos. Kuskin puoleiset pyörät olivat puoliksi ulkopuolella ja oikean sivustan pyörät noin 5 cm päässä laidasta. Ahdasta oli mutta lievästi kikkailen onnistuin.

Ja sitten tohtoria tapaamaan. Olin juuri ajoissa huolimatta eksymisestä ja pysäköintikikkailusta. Mutta tohtoripa ei ollut enää paikalla. Hän oli juuri lähtenyt jonkun kaverinsa hautajaisiin. Että näin..... Täytyyhän toki kaveri saatella multiin jos siltä tuntuu eikä siinä silloin sovitut potilastapaamiset juurikaan paina. Hautajaiset kuulemma kestävätkin sen verran aikaa ettei herra tohtori enää tälle perjantaille kerkiä vastaanotolleen...... Niinpä sain numeron vastaanottovirkailijattarelta johon pitää soittaa maanantain ja sopia uusi tapaaminen. Joka ei välttämättä ole tohtori Delicin kanssa. 

Eipä mittään, mikäs kiire tässä mihinkään on. Ensi viikolla uusiksi sitten. Jos sitten vaikka löytyi paikoillaan pysyvä lääkäri. Sen verran petetyksi itseni tunsin, että kävin kotimatkalla McDonaldissa syömässä McTasty -aterian kaikilla herkuilla. Oli extrajuustot, oli pekoni, isommat ranskikset ja niinpoispäin. Eihän tämä hampurilaisviritelmä yltänyt lähellekään Burger Kingin hampurilaisia, mutta korvikkeena meni kyllä. 

Katsellaan lisää juttua sitten taas huomenissa. Tiedä taas mitä siihen mennessä on sattunut ja tapahtunut. Aikataulun ainakin pitäisi olla vanha tuttu.