10. loka, 2016

Maailmalla tapahtuu

Maailmalla on taas viikonlopun aikana tapahtunut vaikka mitä. Käydäänpä tähän alkuun muutama juttu niistä lävitse.

Pääasia maailmanlaajuisesti taisi olla Trumpin ja Clintonin toinen televisioväittely. Ja jälleen kerran Donald oli ihan oma itsensä. Eli kun ei asiatiedot riitä, puhutaan niitä näitä. Muutama esimerkki; kun juontaja kysyi, onko Trump kourinut naisia, tämä vastasi Isis, Isis, Isis ja laiton maahanmuutto. Kun Trumpilta tivattiin anteeksipyyntöä naisiin kohdistuvista loukkauksista, vastaus oli että Clintonin pitäisi pyytää anteeksi sähköposteistaan ja että presidenttinä Donald heittäisi Clintonin vankilaan. Yleisö kysyi jenkkien omavaraisuudesta energiatuotannossa, Trump puhui kiinalaisesta teräksestä. Teräs ei tiettävästi ole enregialähde. Ja tällä miehellä saattaa olla ihan kohta ydinaseiden laukaisusalkku......

Jyväskylässä Avin virkamiehen tarkan analyysin jälkeen cocktailravintola ei saa käyttää nimessään tai markkinoinnissan sanaa cocktail, koska se viittaa väkeviin alkoholijuomiin. Näin ollen pitäisi kieltää myös mm. cocktailpiirakat, -kurkut, -puvut ja hedelmäcocktaipurkit. Ihan oikeasti, eikö näillä virkamiehillä ole todellakaan yhtään mitään muuta tekemistä kuin kulkea kaupungilla poplareissaan ja kirjata vihkoonsa kaikki kyltit jotka ihan pikkaisenkin 'rikkovat lakia'.  Onneksi täällä meillä ei moiseen naurettavuuksiin olla menossa. Eikä siitä huolimatta täällä näe ympäripäissään pyöriviä juoppoa kaduilla vaikka cocktail -sanaa viljellään täysin holtittomasti kylteissä niinkuin oheisesta kuvasta ilmenee. 

Kirjoitin muutama päivä sitten, että jos Suomen jalkapallomaajoukkue häviää sekä Islannille että Kroatialle, tämä MM -karsinta on ohi. No, se oli ohi eilen Kroatia -ottelun 17. minuutilla. Tuolloin Kroatia teki 0-1 maalin ja ottelu, sekä Suomen karsinta, oli ohi. Loppupeli meni siinä, että Kroatia teki sen mitä sen pitikin tehdä eikä Suomi saanut mitään aikaiseksi. Nolla laukausta koko ottelussa. Miten siinä voi edes uneksia voitosta? Vaikka toisaalta, kun aloituskokoonpanossa on seitsemän (7) puolustajaa, ei kovin säkenöivää hyökkäyspeliä voi edes odottaa. Kiitos Hans Backe. Ja näkemiin.

Sitten omaan elämään. Kyllä se oikeasti on mukavaa kun on tuo WUC tuossa. Pääsee vaikkapa käymään suuremmissa kaupoissa. Ovatko ne edullisempia, en tiedä, mutta valikoimat ainakin ovat isommat. Kaikenpäälle oma maailma laajenee kivasti. Voi suunnitella vierailuja ja/tai ajeluja milloin minnekin. Nyt esimerkiksi olen ajatellut käydä tuossa meidän vuorilla. Kun en ole siellävielä käynyt.  Sieltä saattaa saada mukavia kuvia tästä meidän kylästä. Jotka ilmestyvät aivan varmasti tänne kunhan saan aikaiseksi tuon vierailun.

Noista suuremmista valikoimista. Löysin eilen Kaufland -kaupasta, joka on suuren suuri marketti tuolla 15 kilometrin päässä, vihdoin ja viimein jagoba eli mansikkahilloa. Mitä ei näissä meidän pikkukaupoissa ole. Tai en ainakaan ole onnistunut löytämään. Mutta nyt kun löysin, piti välittömästi tehdä pannari. Taas. Ja olla melkomoisessa ähkyssä sitten eilen illalla. Taas.

Mutta joo, tänään pitäisi koittaa sopia uusi lääkäriaika Splitiin kun viimeksi käynti meni pikkaisen reisille niinkuin kirjoittelin. Muuta aktiviteettia ei tälle päivälle sitten olekkaan suunnitteilla. Koska mikäs kiire tässä minnekään vieläkään on?