11. loka, 2016

45 minuuttia

Käväisin tuossa aamulla Splitissä tapaamassa viime viikolla kirjoittamastani tohtori Deliciä. Herra tohtorihan oli silloin, huolimatta sovitusta ajastamme, lähtenyt kaverinsa hautajaisiin. Joten ihan pikkaisen jänskätti tänään että mahtaako herralle tullut jotain juttuja tälle päivälle...

Tapaaminen oli kello 09.00. Istuskelin aulassa ja katselin kelloa joka tikitti hiljalleen eteenpän. Kun se oli 09.30 päätin, että jos tohtoria ei näy kello 10.00 mennessä, lähden menemään ja soittelen itselleni uuden ajan. Mutta kello 09.45 sesam aukeni! Minua tuli hakemaan sangen näpsäkän näköinen tyttö joka ilmoitti että nyt on lääkäritohtori valmis tapamaan  minut. 

Ja kun pääsin vastaanotolle en ihmetellyt enää yhtään, että oltiin 45 minuuttia myöhässä. Tämä tohtori Delic oli nimittäin varmaan joku johtajapäällikköylispesialistilääkäri päätellen siitä, että herralla oli oma sihteeri, joka oli siis tämä typsy joka tuli hakemaan minua. Toimisto/vastaanotto oli myös aivan jotain muuta mitä olen aiemmilla käynneilläni nähnyt. Vanhempi, arvokkaan oloinen tohtori operoi teakilta tuoksuvassa toimistossa, hänellä oli siis oma sihteeri, seinillä oli diplomia jos jonkinnäköistä jne. Eikä vastaanotolla paljoa juteltu. Iskin herralle käteen edellisen lääkärin minusta laatiman lapun, tohrori Delic lueskeli sitä ja hymisi lukiessaan. Kysäisi sitten minulta, että toimiiko lääkitys? Sanoin että toimii. Tohtori/lääkäri kirjoitti laput, läiski tarvittavat leimat ja toivotti hauskaa päivää. Istuin teaktoimistossa ehkä kolme minuuttia. Mutta nyt on lääkkeet kolmeksi seuraavaksi kuukaudeksi. Että ei tarvitse ihan alvariinsa rampata.

Pikkaisen hätkähdytti eilen. Katselin Suomen uutisia ja siellä sanottiin, että poliisi kannustaa vaihtamaan talvirenkaat ennakoivasti. Ensimmäinen ajatus; missä kunnossa minun talvirenkaat ovat?! Kunnes muistin, että ai niin. Eihän minulla ole talvirenkaita, niitä kun ei täällä tarvita. Paitsi jos menen talvella autolla vaikkapa Zagrebiin. Siellä ne pitää olla. Mutta onneksi voin aina olla tyhmä turisti, joka ei ymmärrä kieltä. Ei edes englantia. Ikinä ole kuullukkaan mistään talvirenkaista. Mitä ne ovat?

Noissa samoissa uutissa kerrottiin Länsimetrosta, jonka aloitus lykkääntyy jälleen. Että jos katseltaisiin niitä uusia päivämääriä sitten joskus marraskuussa. Suomessa tuntuu olevan kaksi samankaltaista projektia kuin täällä on tuo valtatien kunnostus Splitiin;  valmista ei tule ikinä. Täällä tuota tietä on kuulemani mukaan rakennettu 15 vuotta ja projekti on edelleen himppasen kesken. Olkiluoto tai Espoon metro eivät ole vielä vieneet ihan niin paljon aikaa. Siis vielä. Mutta perässä ollaan tulossa ja reippaasti. 

Nyt on lihapata uunissa ja tuoksut täällä kämpässä ovat sen suuntaisia, että kohta lähtee taju. Ja vielä pitäisi jaksaa hauduttaa semmoiset 45 minuuttia...... Mutta tästä ja varmaan muistakin asioista sitten lisää huomenissa.