13. loka, 2016

Luksusta

Kyllä se nyt on niin luksusta niin luksusta että oksat pois! Meille asennettiin eilen tuohon pihan porttiin automaattiavausjärjestelmä, eli kaukosäädöllä autossa istuessasi saat portin auki ja kiinni. Vähänkö tyylikästä! Eikä tarvitse enää kadehtien katsella naapurin vastaavaa systeemiä.

Posti muuten liikkuu sittenkin. Sain eilen kuvia Samuelista, jotka oli pantu postiin Suomessa tasan viikko sitten. Eli suunnassa Fin -> Cro posti on selkeästi nopeampi kuin vastakkaiseen suuntaan. Minun lähettämäni paketit Suomeen reissasivat tuota väliä viikkotolkulla. Mutta nyt kun on tuoreita kuvia pitää suunnistaa kehyskauppaan jotta saa ne myös esile. Kohta tämä asunto muistuttaa mummojen ja vaarien kämppiä, tiedättehän ne asunnot joissa kirjahyllyt jotka on täynnä kuvia lapsista ja lapsenlapsista. Ai niin, minähän olen ukki! Joten eiköhän kuvien esilläpito ole siis sallitua myös minulle.

Ai niin, ihan tiedotusluonteisena asia, te ette tule saamaan joulukortteja minulta. Ei kukaan teistä. En lähetellyt niitä Suomessa asuessani, enkä tule lähettämään niitä nytkään. Ihan vaan tiedoksi jos tämä asia on jotakuta mietityttänyt.

Eilen kantautui suru-uutisia Suomen jääkiekkopiireistä. Legedaarinen Mr. IFK, Matti Hagman menehtyi 61 -vuotiaana. Vaikka Hakki edusti puhtaimmillaan HIFK:ta, eli vihollisleiriä, on pakko ottaa hattu päästä ja kunnioittaa herraa. Kunnioittaa nimenomaan Hagmanin saavutuksia kaukalossa. Valitettavasti Hakin elämänhallinta petti kiekkouran jälkeen, mutta se ei poista niitä saavutuksia mitä hän kaukalossa saavutti. Vaikka juottikin maaleillaan monet monituista kertaa karvasta kalkkia meille Jokeri -kannattajille silloin kun paikallisottelut olivat vielä paikallisotteluita. Ja jäähallissa sai vielä polttaa tupakkia ylätasoilla. 

Ihan pikkaisen pisti huvittamaan Ilta-Sanomien uutinen eilen. IS kertoi että suomalaiset kaukopartiomiehet olivat olleet usein aivan umpipilvessä sotien aikaan. Kaverit popsivat Saksalta saatuja metamfetamiinipillereitä 'siellä jossain', jotta olisivat jaksaneet piileskellä ja pakoilla vihollista. Ja kyllähän pojat jaksoivatkin. Pikku pulma oli kuitenkin se, että aineella oli lieviä sivuvaikutuksia. Se aiheutti mm. hallusinaatioita, sekavuutta ja uhkarohkeutta. Niinpä kaukopartomiehet järjestivät keskenään hiihtokilpailuja vaikka terveellisempää olisi ollut hiihdellä samoja latuja hiljalleen. Yksi sotilas oli kysellyt että miksi meidän pitää hiihdellä pitkin metsiä kun voisimme tilata taksin kajaanilaiseen baariin.

Tänään pitäisi sitten jatkaa koulua. Siis ihan sitä kroaatin opiskelua. Ja kenties mennä tunnin jälkeen käväisemään baarissa. Näin on ainakin sovittu, mutta sen verran olen oppinut, että täällä nuo sovitut asiat saattavat muuttua melkoisen helposti ja nopeasti. Mutta katsellaan näitäkin juttuja taas huomenissa uudelleen jolloin blogi tulee taas hieman myöhemmin sillä suunnitelmissa on käväisy Splitissä aamupäivällä.