14. loka, 2016

Shopaholic

Ennenkuin mennään muihin asioihin haluan kiittää vielä tätäkin kautta kaikkia minua eilen syntämäpäivänäni muistaneita. Jokaikinen toivotus ihan missä kanavassa tahansa tuntui todella mukavalta vaikken näitä 'välisynttäreitä' synttäreitä mitenkään halua juhlia. Katsellaan sitten  kun tulee kympit täyteen, jos sitä vaikka silloin jotain juhlan tynkääkin pukkaisi.

Olin eilen illalla pitkästä aikaa jälleen kroaatin tunnilla. Ja täytyy kyllä tunnustaa että paljon on kesän aikana päässyt unohtumaan. Oli vähän niinkuin  olisi ollut ekalla tunnilla taas..... Mutta eiköhän se tästä taas lähde.

Tänään puolestani kävisin suurella kirkolla Splitissä. Ihan vaan siksi kun voin. Eli minulla ei ollut mitään varsinaista asiaa käynnille, kunhan ajelin kaupunkiin ja katselin ympärilleni. Oli ihan pikkaisen pakkokin katsella ympärilleen kun satuin eksymään kun koitin olla näppärä. Ajattelin, että tuota tietä pitkin pääsen näppärästi oikaisemaan eikä tarvitse mennä suurille teille ruuhkiin seisomaan. Niinpä niin..... pyörittyäni aikana Helsingin Tattarinsuota muistattavalla seudulla löysin itseni tasan samasta paikasta mistä päätin lähteä oikomaan. Joten matka jatkui sitten niille suurille teille ruuhkiin seisomaan.

Mutta nyt on Splitin kauppakeskukset hallussa. Pakkohan se on alkaa hiljalleen opiskelemaan mm. ostosmahdollisuuksia tässä ympäristössä jos kaikki etukäteisvaraukset ensi kesän vieraista toteutuvat. Pitäähän minun, lähes alkuasukkaana, osata kertoa vierailleni mihin kannattaa mennä shoppailemaan, mistä löytyy mitäkin etc. Niinkuin oheisesta kuvasta ilmenee löysin ostoskeskuksen jonka jälkeen ei enää tarvitse mihinkään muualle mennä. Kun saa Crocsit jalkaan ja Swarovskin dimangit kaulaan/sormiin/johonkin muualle, niin mitäpä muuta ihminen enää tarvitsee. 

Hämmennykseksi löysin muuten Saksasta tutusta C&A:n läskien osastolta liian suuria vaatteita jopa minulle! Siellä kun oli mm. t-paitoja jopa kuudella äxällä varustettuna. Vaikka olen iso mies, kuusi äxää on liikaa jopa minulle. Ja kyllähän ne paidat melkoisia telttoja olivatkin.

Hintatieto tähän väliin; 95 bensa maksaa tänään 9.16 kunaa, eli 1,22 euroa per litra.

Ja sitten ihan jotain muuta. Oli todella vaikea pidätellä vahingoniloista naurua kun kuulin, että norjalainen hiihtotähti Therese Johaug on narahtanut dopingista. Norjan hiihdon julkinen salaisuus alkaa hiljalleen paljastua huolimatta siitä, että maa on valloittanut kaikki johtotehtävät niin hiihdon dopingjärjestelmässä kuin kansainvälisessä hiihtoliitossa. Saaden näin sisäpiiritietoa testauksista ja siitä, kuinka kauan mikäkin aine testeissä näkyy. 

Nyt kuitenkin Therese oli sutinut huulirasvaa huuliinsa eikä kuulemma tiennyt ollenkaan että se oli kiellettyjen aineiden listalla. Ei tiennyt vaikka ao. huulirasvapaketissa lukee suurilla kirjaimilla 'doping'. No, piikittihän Vainion Marttiakin talonmies eikä urheilija itse tiennyt ollenkaan millä aineilla. Ja Lahdessa 'rehti lapinmies' Jari Isometsä vetosi lappalaisuuteensa eikä näin ollen voinut valehdella. Paitsi että valehteli. 

Nyt onkin mielenkiintoista seurata kuinka Johaugin käry vaikuttaa norjalaisten ylivoimaan maastohiihdossa. Luulisi että kun yksi on kärähtänyt, muutkin aineita käyttävät huippuhiihtäjät ottavat piikkejä ja tabuja hieman enemmän harkiten. Varsinkin jos norjalaisten huolella rakentama järjestelmä alkaa vuotaa ja jopa he jäävät kiinni aineista. Muustakin kun astmalääkkeestä. Mitä ei tähän asti ole juurikaan tapahtunut. 

No joo, huomenna lauantaina olisi taasen kroaatinkielen opiskelua. Sitä ennen pitäisi jaksaa tehdä kotiläksyt joita ope lykkäsi melkoisen nipun. Mutta jos ne sitten vaikka huomenna......