15. loka, 2016

Mennyt viikko Kastel Starissa

Se olisi sitten yksi viikko taas kulahtanut. Katsellaanpas hieman noin niinkuin yhteenvedon omaisesti mitä täällä on tapahtunut menneellä viikolla.

Ihan alkuun kuitenkin (taas) hieman valitusta internetpalveluista. Minulla on käytössäni TuneIn Radio jolla saan kuuluviin mm. suomalaiset radiokanavat netin kautta. Palvelu pelasi todella hienosti aina siihen saakka kunnes puhelin päivitti appsin automaattimesti eilen aamupäivällä. Päivityksen jälkeen lähetys pätkii, laahaa jäljessä ja katkoo bluetooth -yhteyttä  jatkuvasti.  Äsken hermostuin asiaan, poistin ja asensin appsin uudelleen. Katsellaan miten homma toimii tämän operaation jälkeen.

Muutoinkin, vaikka internet tarjoaakin monenmonituista palvelua, omaan kokemukseeni nojaten täytyy todeta, että niihin palveluihin ei ainakaan minun laitteillani voi luottaa sataprosenttisesti. Lähetykset saattavat pätkiä niin että katselu on täyttä tuskaa. Se, että katsot aamulla valmiiksi että sieltä-ja-sieltä tulee se-ja-se ohjelma joka olisi mukava katsoa ja palvelu pätkii ja laagaa, se jos jokin syö miestä. Enkä todellakaan tiedä onko ongelma yhteyksissä, palvelussa vai omissa laitteissani.

Mutta muutoin viikko kului sangen liikuvaisesti, kiitos kotiin palanneet WUCin. Sitä tuli käytyä niin Splitissä kuin suurissa kaupoissa, tulipa sitä ihan vaan ajeltuakin ympäri kyliä. Niin se maailma laajenee..... Olenkin ajatellut, että WUC saa olla tuossa ainakin niin kauan aikaa kun se seuraavan kerran hajoaa. Sitten auton kohtaloa mietitään uudestaan.

Suurissa kaupoissa asiointi on vaan sinänsä ongelmallista, että vaikka kuinka olisit laatinut kauppalistan siitä, mitä oikeasti tarvitset, siinä tavarapaljoudessa tulee helposti mieleen että kyllähän minä tuon tarvitsen, tuohan minulta vielä puuttuu jne. Varsinkin kun hintataso on jotain muuta kuin mihin Suomessa olet tottunut. Ja niin ne kärryt täyttyvät tavaroista, joita tarvitset kyllä, muttet juuri nyt. Mitään aivan päätöntä en ole (vielä) ostanut, mutta kaapit alkavat olla täynnä kaikenlaista perustavaraa. Joka tietysti helpottaa päivittäistä ruuanlaittoa pitkässä juoksussa.  

Oli synttärit. Ja niinkuin todettu, en juhli näitä välivuosia mutta kiitän kuitenkin huomionosoituksista joita tuona päivänä sain. Kuten oheisesta kuvasta ilmenee, sain ihan oikean onnittelukortinkin. Sis ihan sellaisen pahvisen, oikealla postilla tulleen. Lisäksi sain, en tosin synttäreitä varten, ihan oikeita paperikuvia Samuelista. Jotka pannaan sitten kehyksiin ja esille kunhan oikeanlaiset kehykset löytyvät. Ne tosin saattavat löytyä jopa tuolta minun muuttolaatikoista, joita on vieläkin kaksi purkamatta. Ne sisältävät pääsääntöisesti kirjoja mutta saattaapi siellä seassa olla muutama kehyskin.

Eli viikolla on liikuttu, käyty vähän siellä sun täällä, shoppailtu ja olla möllötelty. Eli vietetty ihan sitä peruseläkeläisen elämää. Katsellaan ensi viikolla sitten mitä silloin keksitään. Siihen asti oikein hyvää viikonloppua!

Ps. TuneIn Radion uudelleen asennus näyttäisi parantaneen ongelmat. Tuossa se pelittää eikä pätki yhtään. Bluetooth -yhteyskin tutuisi pysyvän päällä.