17. loka, 2016

Vaihtelevaa

Kylläpäs oli sään puolesta vaihteleva viikonloppu. Lauantaina tuli vettä kuin sen yhden Esterin eräästä ruumiinosasta. Sunnuntaina oli sitten aivan erilainen päivä. 

Lauantaina ei todellakaan tehnyt mieli lähteä ulos. Niinpä ilta meni jalkapalloa ja jääkiekkoa televisiosta katsellen, sillä ulkona satoi ja tuuli. Kunnolla. On hieman vaikea koittaa kuvailla minkälaista se on täällä kun sataa ja tuulee kunnolla. En ainakaan muista että olisin koskaan Suomessa asuessani kokenut samankaltaisia puuskia ja sadekuuroja kuin täällä olen kokenut nyt jo moneen kertaan. Tuo lauantain myrsky oli kyllä yksi kovimmista mitä näillä meidän huudeilla on tähän asti ollut. Se rakentui nimittäin useista ukkosrintamista peräkkäin. Ja siinä sivussa taivaanranta välkkyi ja murisi. Oli mukavaa istua kotona ilman valoja ja katsella kun mökki valaistui vähän väliä salamoiden loisteessa. Ja kadut olivat veden peitossa. Eipä liene siis pohjavedestä puutetta. 

Sunnuntaina lähdin sitten lauantain vedenpaisumuksen jälkeen lenkille. Aurinko paistoi joten valitsin lenkkiasusteeksi shortsit ja hupparin. Mustat sellaiset. Joka oli väärä valinta. Todella väärä.

Kun pääsin ulos ja hetkisen mentyäni tarkistin lämpötilan. Mittari näytti 24 astetta. Siis lähes hellettä Suomen mittareiden mukaan. Ja minä olin pukeutunut kuin eskimo. Voin kertoa, että hiki virtasi ja lenkkivaatteet lensivät pesukoneeseen aivan suoraan lenkin jälkeen. Vaikka on jo lokakuun loppupuoli, kannattaa siis tarkistaa lämpötila ennenkuin lähtee tekemään yhtään mitään ulos. Lämpötilahaitari kun on ollut tässä lokakuussa välillä 10-25 astetta tähän asti.

 

Eilen olisi ollut tämän meidän alueen 'uskonnon', eli Hajduk Slitin paikalliskamppailu RNK Splitiä vastaan. Olin suunnitellut, että menen katsomaan pelin, mutta pizza voitti. Menin siis pizzalle. Hajduk muuten voitti tuon pelin 2-1.

Siis pizzalla. Meidän rannan viimeisessä ravintolassa missä en ollut vielä käynyt. Kesällä alkanut pizzatestini siis jatkui pienen tauon jälkeen. Osa aiemmin käydyistä ravintoloista on sulkenut jo ovensa tämän sesongin osalta mutta rannalle on ilmestynyt yksi uusikin pizzeria. Joten testin pitänee jatkua edelleen.

Eilinen ravintola oli nimeltään Stari Dvor. Ympäristö oli niin kohdallaan kuin ikinä voi olla. Erinomaisen viihtyisä terassi palmujen katveessa, uimaranta tien toisella puolella ja niin edelleen. Eli kulissit olivat kohdallaan.

Valitettavasti pizza ei kohdannut ympäristön hienoutta. Pohja oli lähes pannupizzan paksuinen ja pizzan maku lähinnä pahvinen. Jostain syystä. Todennäköisesti pizzakastike ei toiminut sillä täytteet olivat kuitenkin pekonista kinkun kautta herkkusieniin. Vaan eivät nekään oikein maistuneet millekkään....... Harmi, sillä niinkuin todettu, Stari Dvorissa olisi ympäristön takia viihtynyt kyllä. Rahaa meni 86 kunaa eli 11,50 euroa sisältäen pizzan ja kaksi 0,5 ltr tuoppia olutta. Ei jatkoon, eli ensi kesän vieraat eivät tule tähän ravintolaan pääsemään. 

Paitsi että kunhan tuo pizzatesti on suoritettu, pitänee siirtyä pastojen testaukseen. Niitä kun kuulemma osataan täällä tehdä. Mutta siitä sitten myöhemmin.

Samoin myöhemmin, eli huomenna, lisää juttua tämän illan italian kurssista. Eli juuri siitä kurssista missä minulle koitetaan opettaa vierasta kieltä vieraalla kielellä. Italiaa kroaatiksi. Jep jep. Siitä tulee mukavaa!