20. loka, 2016

Italiaa

Hyvää aamupäivää Kastel Starista. Eilisen aurinkoisen päivän jälkeen tälle päivälle on luvassa puolipilvistä, sadekuuroja ja iltapäivästä alkaen ukkoskuuroja. Ukkosesta on voimassa jopa keltainen varoitus huomiselle kello 12.00 asti. Tuo varoitus on tähän asti tarkoittanut sitä, että taivaanrannassa on murissut pikkaisen. Mitään sen suurempaa myrskyä ei ainakaan vielä ole keltaisen varoituksen aikana ilmennyt. Lämpöä olisi luvassa tänään parikymmentä astetta.

Eilen oli jälleen iltaliankurssi. Vaikka menin kursseille vähän niinkuin jokena, eilinen oli jo ihan oikeaan opiskelua. Tehtiin tehtäviä joista suureksi hämmenyksekseni ymmärsin jopa jotain. Jouduin osallistumaan opetukseen ihan niinkuin muutkin. Onneksi kuitenkin englanniksi kun muut tytöt vastailivat kroaatiksi. Huomasin, että puolitoistatuntinen, jonka oppitunti kestää, on niin henkisesti kuin jopa fyysisesti aika rankka setti. Olin aivan puhki tunnin jälkeen, todennäköisesti siksi, etten kuitenkaan ollut ihan vielä varma kaikesta mistä puhutaan ja joudun keskittymään ihan koko kapasiteetillani koko ajan sillä vaikka pääkieli tunnilla onkin italia/kroaati, aina välillä ope kertoo minulle asioita englanniksi. Ikäänkuin ohimennen. 

Rockyn läheisriippuvuus senkus vain jatkuu. Se nukkuu nykyään jokaikinen yö aivan kiinni minussa, vaikka ei tungekkaan enää peiton alle. Mutta tunkee itsensä kiinni minuun, joten pötkötämme ihan vierekkäin nukuin sitten selkä tai maha Rockya kohti. Eilen kun tulin kohtuu myöhään tuolta italiankursseilta, Roksu oli jotenkin vielä entistäkin enemmän hellyydenkipeä. Se tuli jopa syliin, mitä ei ole tapahtunut pitkiin aikoihin. Niinpä se sitten katselimme jalkapalloa sylikkäin.

Hip hei! Krotaia sai eilen uuden hallituksen. Hallitusta johtaa konservatiivinen HDZ -puolue apupuolueenaan uudistusmielinen Silta (Most) -puolue. Pääministeriksi tuli herra Andrej Plenkovic. Hallituksen suurin tehtävä on saada maan talous nousuun. Se kun on tällä hetkellä yksi EU:n heikoimmista. Rahaakaan ei maahan ole juurikaan virtaa johtuen jatkuvasti muuttuvista säännöksistä, korkeista veroista ja poliittisesta epävarmuudesta. Niinpä hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kuulemma talouskasvu ja yritysilmaston parantaminen sijoituksien houkuttelemiseksi. Oikein paljon onnea vaan yritykselle. Aikaa on seuraaviin vaaleihin asti. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, ne eivät ole enää kauhean kaukana. Siitä huolimatta, että kansaa ei oikein enää kiinnosta. 

Tänään on välipäivä opiskelusta. Eikä mitään muutakaan tekemistä ole oikein kertynyt. Eli mennään varmaan perusetin mukaan, kohta lounas, sitten päiväunet, lenkki ja illalla televisiota. Siinähän se torstai sitten menikin.......