22. loka, 2016

Viikkoyhteenveto

Niinpä se yksi viikko on taas vietetty. Eleillään jo lokakuun loppuja, mutta Kastel Starissa paistaa aurinko ja lämpöäkin on luvassa kahdenkymmenen molemmin puolin. Eli täällä jatkuu normi suomalainen kesäsää. Iltapäiväksi on luvassa taasen sadekuuroja joten päivälenkki saattaa muistuttaa eilistä lenkkiä loppuosaltaan. Eilinen lenkki muuttui nimittäin loppupuoleltaan jälleen kerran kilpajuoksuksi sadetta vastaan. Tällä kertaa tulos oli tasapeli, emme kastuneet kuin lievästi sillä sade ei yltynyt pikku tihkua pahemmaksi. 

Aamulla oli pitkästä aikaa taas kroaatin tunti. Ja oli mukavaa. Kieltä opiskeltiin pikkaisen mutta siinä sivussa päiviteltiin tapahtumia ja sattumuksia moiempien, sekä open että minun,elämästäni. Päivitys oli kyllä aika opepainotteinen sillä Lucy reissaa maata ympäri ämpäri työnsä puolesta ja niinpä hänen elämässään tapahtuu luonnollisesti melkoisen paljon enemmän kuin minun tylsässä eläkeläiselämässäni. Mutta siis joo, kieltäklin opiskeltiin. Ja mietiskelin ihan tosissani, että nyt talven aikana pitänee panostaa oikeasti noihin kieliopintoihin. Olen ensi kuussa oleskellut täällä tasan puoli vuotta ja eikähän nyt alkaisi olla aika opetella kieli. Ainakin niin pitkälle ja niin hyvin kuin minun vajaavainen kielipää kykenee. Etten kuvittelisi että joku mainostaa norsumaista bebaansa autossa niinkuin tuosta oheisesta kuvasta äkinäinen saattaisi päätellä.

Seuraavaksi  otsikon mukaista viikkoyhteenvetoa; ilma on ollut vaihteleva, tälle viikolle osui ensimmäinen kokonainen sadepäiväkin. Jauhelihan hintaa on ihmetelty, päivitytelty ja säädetty. Italian kielikurssi on alkanut ihan oikeasti, tosin päättyäkseen yhtä nopeasti. Italian ope lähtee ensi viikolla reissuun ja niinpä kieli on tauolla parisen viikkoa. Mutta jos silloin vaikka pääsisi uudelleen kiinni tuohon kroaatinkieleen. Muutoin ollaan menty tämäkin viikko normipäiväaikataulujen mukaisesti. Eli ei suuria riemunkiljahdusia mutta ei mitään pahempia pettymyksiäkään sisältynyt viikkoon. Näin ollen luulisin että eläminen on asettunut uomiinsa. Josta ajatuksesta on hyvä jatkaa ensi viikolla. Hyvää viikonloppua siis.