24. loka, 2016

Elämä risaiseksi

Pistettiin Rockyn kanssa elämä risaiseksi niin eilen kuin tänä aamuna. Eilen lenkillä kävelimme talon ohi, jonka pihalta työntyi hedelmien painosta notkuvia mandariinipuun oksia. Yritin hetkisen taistella mielihalua vastaan mutta pakkohan se oli muutama mandariini siitä ohimennessä varastaa. 

Niinpä söin aivan varmasti elämäni ensimmäiset mandariinit suoraan puusta. Siis varastetut sellaiset. Ja maku? Jokainen voi itse tykönään miettiä kumpi voisi maistua paremmalta; kerätyt, pakatut, tuhansia kilometrejä kuljetetut, varastoidut ja esille pannut hedelmät vai suoraan puusta nautitut? Aivan oikein. Niin maistuu. Nuo tuossa kuvassa. 

Tänään sitten teimme perinteisen lenkin heti herättyämme. Vaikka tähän asti lenkki on tehty vasta iltapäivällä päiväunien jälkeen. Aika hurjaa, eikö? Aamuiseen lenkkiin tosin vaikutti paljon se, että jääkaappi oli melkoisen tyhjä. Niinpä mietin, että jos käymme kaupassa aamulla niin sitten ei tarvitse iltapäivällä miettiä kauppareissua. Paitsi että kun pääsimme kotiin, huomasin että sitä ja tuota puuttuu.... joten kyllä sitä siellä kaupassa pitää sittenkin käydä vielä iltapäivällä/illalla. Vaikka samalla reissulla kun menen legendaariselle italiankurssille.

Suomeen on luvattu kuulemani mukaan tälle viikolle jopa etelään ränttä- tai lumisateita. Voi voi.... Meille on luvassa samoihin aikoihin 19-24 astetta ja puolipilvistä. Räntäisestä luonnosta ja/tai kaupungeista saa lähettää kuvia niin muistan jälleen kerran miksi muutin tänne.

Suomessa pysyäkseni täytyy ihmetellä jalkapallon mestaruusliigan, Veikkausliigan kykyä luoda sarja, jossa huipennus osuu poikkeuksetta aina viimeiselle kierrokselle. Tämän vuoden viimeinen kierros pelattiin eilen ja siinä ratkaistiin niin karsijajoukkue kuin mestaruus. Karsintakurimukseen ja mestariksi oli tarjolla kolme joukkuetta ja molemmat asiat ratkaistiin samaan aikaan pelatuissa otteluissa ympäri Suomea. Eli sarja todellakin huipentui viimeiseen kierrokseen. Täytyy siis nostaa hattua otteluohjelman laatijalle, koko kesän kestäneen, puuduttavan potkis-potkis -sarjan jälkeen kaikki ratkeaa viimeisellä mahdollisella hetkellä. Hienoa työtä ja onnittelut Maarianhaminaan mestaruudesta.